Gå til sidens hovedinnhold

- Må knekke Frp-koden

Ap vil finne ut hvorfor folk er misfornøyde for å bøte på at Frp nå er landets største parti.

- Vi skal ikke knekke Frp, det er det viktig å forstå, men vi må se på hva vi selv gjør, og vi må forstå hva som gjør folk misfornøyde, sier Aps partisekretær Martin Kolberg til TV 2 Nettavisen.

Lørdag talte han til årsmøtet til Oslo Ap. Der fortalte han medlemmene at det er sentralt å forstå tiden som de lever i.

- Vi må forstå tidsånden. Hvis en stor bevegelse som Ap ikke forstår resultatet av egen politikk, så mister du grepet. Vi har bygd mye av samfunnet, og vi må tydelig vise hva resultatet av Frps politikk vil bli, sa Kolberg.

Frp vokser
Frp er større enn Ap og tre ganger så stort som Høyre på den siste meningsmålingen til VG. Ifølge målingen har Frp oppslutning fra 34,5 prosent av de spurte, mens 31 prosent støtter Ap.

Høyre ligger langt bak med bare 11,6 prosent. SV ligger på 7 prosent, Sp på 5,4, KrF på 5 og Venstre på 3,1 prosentpoeng.

Ber om selvkritikk
Kolberg oppfordrer også Ap-medlemmene til å gå mer i seg selv.

- Selv om vi er et parti med mange gode løsninger må vi kunne være selvkritiske, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Er det mulig å sitte i regjering og samtidig være kritisk?

- Ydmykhet i politikken er en styrke. Det er ikke noe vanskelig for en sosialdemokrat, ydmykhet må være kjernen for oss.

- Har Ap vært for lite ydmyke?

- For et parti som Ap som har fungert så lenge er det klart at vi i perioder har vært utilstrekkelige, men vi er det ikke nå, sier Kolberg.

Fundamentalister + sprit = velgere
Kolberg mener at Frp-koden blant annet består i at Ap ikke forstår at noen politikere kan komme med argumenter og løfter som ikke går sammen.

-Under valgkampen fridde for eksempel Carl I. Hagen til kristne miljøer. Samtidig snakket han i andre sammenhenger om fri porno og fri sprit. Hvordan går dette i hop? Problemet er at vi ikke skjønner at logikk og resonnementer ikke henger sammen. I dagens samfunn er det mulig å høste litt her og litt der.

Søkelys på hva Frps vedtak
Konsekvensen av denne analysen er at Kolberg vil at Ap skal bli flinkere til å avsløre hva Frp sier, og hva de faktisk gjør.

- Frp sier at de vil ha skatteletter for vanlige folk, men i de tre budsjettforlikene med Bondevik-regjeringen sørget partiet for det stikk motsatte. Det ble mest skatteletter til de rikeste, og avgiftsøkninger for folk flest. Gjennom økninger av momsen tok de inn avgifter for fem milliarder kroner, sier partisekretæren.

TV2 Nettavisen kommer med mer.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken