Gå til sidens hovedinnhold

- Må prioritere mellom drap

Høyre og Frp raser over at statssekretær Anne Rygh Pedersen har varslet at Oslo-politiet må prioritere mellom drapssaker hvis de har for lite penger.

- Det er skandaløst at Pedersen i Justisdepartementet sier at politiet ikke kan regne med å få økte bevilgninger selv om de har så lite ressurser at ikke får tatt alle drapssaker umiddelbart, sier første nestleder i justiskomiteen, Jan Arild Ellingsen, til TV 2 Nettavisen.

- Får ikke mer penger
Statssekretær Pedersen (Ap), som har permisjon fra stillingen som operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, sa på NRK søndag at politiet må prioritere etterforskningsinnsatsen ut fra de ressursene de har. Det gjelder også drapsetterforskning.

- En slik prioritering skader både rettsikkerheten og troverdigheten. Den er hinsides all fornuft, raser Ellingsen.

- Men det viser seg at politiet ikke har bedt Kripos om hjelp, til tross for at blant annet drapet på Meta Øverli (75) på Høybråten?

- Det burde de gjøre hvis det har bakgrunn i ressurser. Det er ikke tvil om at det er en liten, intern konkurranse mellom Oslo-politiet og Kripos, sier Ellingsen.

Høyre vil gi mer penger
Også stortingsrepresentant Elisabeth Aspaker reagerer på uttalelsene fra statssekretæren.

- Statssekretæren kan ikke lukke øynene slik hun nå gjør. Justisministeren har et klart ansvar for å holde seg orientert og komme med ressurser. Høyre foreslo i vårt forslag til justert nasjonalbudsjett å øke bevilgningene til politiet, sier Aspaker.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken