RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange ønsker Tajik som ny nestleder i Ap

HAR STØTTE: Dagbladet har spurt lokalpolitikere i Arbeiderpartiet hvem de vil ha som ny nestleder. Mange svarer Hadia Tajik.
HAR STØTTE: Dagbladet har spurt lokalpolitikere i Arbeiderpartiet hvem de vil ha som ny nestleder. Mange svarer Hadia Tajik.
Sist oppdatert:
- Dette er ikke en aktuell situasjon nå, sier Hadia Tajik.

Oslo (NTB): Halvparten av de 205 lokalpolitikerne i Arbeiderpartiet som Dagbladet har spurt, sier de vil ha Hadia Tajik som ny nestleder i partiet.

Det er i hovedsak ordførere og politikere i kommunestyrer og fylkesting som har svart på avisas undersøkelse. Ettersom det diskuteres om partiet skal ha én eller to nestledere, har politikerne kunnet velge ett eller to navn.

49,8 prosent har satt Tajik som den de ønsker som ny nestleder, mens 39,5 mener Helga Pedersen bør fortsette i vervet. Trond Giske får støtte hos 33,7 prosent av de spurte.

Flest ønsker to

Hadia Tajik understreker at Helga Pedersen er en dyktig nestleder for partiet.

– Det er selvfølgelig hyggelig å bli møtt med forventninger, men partiet har en dyktig nestleder, og dette er ikke en aktuell situasjon nå, skriver Tajik i en tekstmelding til avisen.

Undersøkelsen viser også at 44,3 prosent ønsker to nestledere, mens 39,5 prosent ønsker å fortsette med én nestleder som i dag.

Undersøkelsen bekrefter dessuten at Jonas Gahr Støre er soleklar favoritt til å overta ledervervet etter Jens Stoltenberg.

Arbeiderpartiets sentralstyre og landsstyre skal mandag ha ekstraordinære møter for å avgjøre hvordan prosessen med å erstatte partilederen skal håndteres.

– Åpenbart

Hadia Tajik anses av mange som et åpenbart førstevalg til nestlederjobben dersom Helga Pedersen går av.

– Om Helga Pedersen går av, er det ganske åpenbart at Hadia Tajik får nestlederjobben. Hun er enormt flink og i tillegg dame, sier tidligere Rød Ungdom-leder Mimir Kristjansson, nå redaktør for Manifest tidsskrift, til Aftenposten.

Samfunnsdebattant Jan Arild Snoen i tidsskriftet Minerva er enig. Han ser på Tajik som en av de unge og spesielt talentfulle, og legger til at hun håndterer mediene på en god måte.

– Ap-politikere må både være flink i mediene, og til å pleie partiet. Hun har en meget sympatisk fremferd, sier Snoen til avisen. (©NTB)

Arbeiderpartiets sentralstyre og landsstyre møtes mandag klokka 09 for å diskutere veien videre når partiets leder Jens Stoltenberg er blitt NATOs nye generalsekretær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere