RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange usikre velgere

Sist oppdatert:
Mer enn hver tredje velger er fremdeles usikker på hva de skal stemme.

Fire dager før valget er stillingen temmelig stabil mellom partiene. Men fremdeles er det mange velgere som ikke har bestemt seg for hvilket parti de skal stemme på under kommunevalget mandag.

Høyre mest tilbake
Den største endringen på målingen TNS Gallup har laget for TV 2-nyhetene, er Høyre som går tilbake med 1,5 prosentpoeng til 15,7 prosent. Partiet mister flere velgere til Frp og henter færre velgere som ikke stemte ved kommunevalget for fire år siden, enn målingen i går viste.

Ap er størst
Arbeiderpartiet befester posisjonen som klart største parti. På målingen i går gikk Ap kraftig frem. Dagens resultat på 31,0 prosent, som er pluss 0,1 prosentpoeng, bekrefter dermed at partiet holder på oppslutningen.

Bakgrunnstallene viser at Arbeiderpartiet står like sterkt i alle aldersgrupper.

Kvinnene svikter
Fremskrittspartiet får 18,6 prosent (+ 0,6). Partiet står tre ganger så sterkt blant menn som blant kvinner. Det er særlig kvinner under 45 år Frp nå har levere oppslutning blant enn de hadde tidligere i valgkampen, mens de står sterkere blant unge menn.

Sosialistisk Venstreparti får en oppslutning på 10,0 (+ 0,1). Partiet ser ut til å miste flere tidligere velgere til Arbeiderpartiet igjen, men henter denne gang flere velgere som ikke stemte for fire år siden og klarer dermed et tosifret prosenttall på målingen.

Venstre er største parti i sentrum med en oppslutning på 6,4 prosent (+ 0,3). KrF får 5,1 (- 0,1), Senterpartiet 5,8 (som i går), RV 2,4 (som i går) og andre partier og lister 5,1 prosent (+ 0,6).

Målingen er tatt opp av TNS Gallup for TV 2-nyhetene ved personlige telefonintervjuer av 1200 personer fra mandag 3. - onsdag 5. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere