RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mangemillionæren Le Pen

Høyreekstreme Jean-Marie Le Pen trenger ikke snu på euroen i valgkampen.

Den franske høyreekstreme politikeren Jean-Marie Le Pen er den rikeste av den franske presidentkandidatene.

NA24 - din næringslivsavis

Det er det franske satiremagasinet Le Canard enchaîné som har sjekket pengepungen til presidentkandidatene. De driver ikke bare gjøn med landets makthavere, men også med gravende journalistikk, skriver Realtid.se.

Mannen som forsøker å fremstille seg selv som folkets talerør, har selv en betydelig millionformue, og er rikest av de fire kandidatene som antas å ha størst sjanse til å vinne valget: den konservative kandidaten Nicolas Sarkozy, sosialisten Ségolène Royal, sentrumskandidaten François Bayrou og altså Nasjonal fronts Jean-Marie Le Pen.

Stor formue
Ifølge Le Canard enchaîné er Le Pens formue vanskelig å få oversikt over, men han eier blant annet en eiendom vest for Paris. En herregård omringet av en park og med en fantastisk utsikt over den franske hovedstaden. Verdien er drøye 50 millioner norske kroner.

I tillegg til herregården har høyreekstremisten, en stor aksjeportefølje, og et hus ved havet i Bretagne og virksomhet innen champagne-industrien.

Skattekrig
Rikdommene er ikke arvegods fra en velstående familie. Le Pen kom fra fattige kår, men den store eiendommen utenfor Paris skal angivelig være en gave fra en rik beundrer, som skrev politikeren inn i sitt testamente.

Ifølge Realtid.se, skatter han kun drøye 10.000 kroner av sin omfattende formue. Le Pen har nemlig de siste årene ligget i en konstant strid med skattemyndighetene, og klart å unndra store beløp fra formuebeskatning. Skattemyndighetene har flere ganger revidert hans formue og kommet med store skattekrav, men Le Pen har klart å unngå dem. Det er uklart hvor mye Le Pen skylder den franske staten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere