RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mangler 7700 sykepleiere

Sist oppdatert:
Helsereformen gjør behovet større.

Mange får ikke hjelpen de trenger, og ute i kommunene er det stor mangel på sykepleiere, skriver Dagsavisen onsdag.

- Det er altfor få sykepleiere i den kommunale helsetjenesten, og mange steder er det grunn til å være bekymret for tilbudet i hjemmesykepleien og på sykehjemmene. Det finnes steder uten en eneste sykepleier, sier Lisbeth Normann, leder i Norsk Sykepleierforbund (NSF) til avisen.

I slutten av forrige måned la helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) planene for en ny helsereform. Denne skal sørge for bedre helsetjenester ved et styrket samarbeid mellom kommuner og sykehus. For å klare dette trenger man imidlertid mange flere sykepleiere, slår han fast i siste utgave av bladet Sykepleien.

Beregninger viser at vi vil mangle 7700 sykepleiere i 2025. Dette tallet vil stige ytterligere om kvaliteten på helsetjenestene skal opp.

Ifølge Normann må sykepleieryrket gjøres mer attraktivt for å løse bemanningsproblemene, og da er høyere lønn stikkordet, mener hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere