RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Norge blir kommuniststat

Sist oppdatert:
Reder-kravet vil gjøre Norge til et kommunistregime, mener BW Gas-sjef.

- Mange rederier valgte å flytte ut fra midten av 1990-tallet, til land som Kypros, Singapore og endog Belgia. Vi andre stolte på norske myndigheter - at Norge ikke er en bananrepublikk. Vi sa «Norge er da ikke Albania». Kommer skattekredittene nå brått til full beskatning, hadde de rett, mens vi tok feil. Da er Norge som Albania - altså Albania under Enver Hoxha, sier BW Gas-sjef Jan Håkon Pettersen til Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

BW Gas har nær fem milliarder kroner i skattegjeld. Norske rederier skylder til sammen rundt 20 milliarder kroner i opparbeidet skattekreditt. Regjeringen vurderer endringer i rederiskatten og SV ønsker å kreve inn skattemilliardene.

- Da dagens skatteordning ble besluttet for ti år siden, var det en klar avtale - i hvert fall forståelse - om at disse midlene aldri skulle komme til beskatning dersom de ikke ble tatt ut som utbytte. Ellers kunne skatteballongen skyves foran i det uendelige. Om politikerne nå plutselig skulle beslutta at rederiene må betale alt, er det et klart avtalebrudd, sier Pettersen til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere