RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- FOR Å VINNE: Trondheim-ordfører Rita Ottervik (Ap) mener Ap-leder Jonas Gahr Støre (t.h.) trenger Trond Giske for å vinne neste valg. Foto: Scanpix
- FOR Å VINNE: Trondheim-ordfører Rita Ottervik (Ap) mener Ap-leder Jonas Gahr Støre (t.h.) trenger Trond Giske for å vinne neste valg. Foto: Scanpix

Mener Støre trenger Giske

Sist oppdatert:
– Det vil være en stor styrke for Jonas og for partiet, sier ordfører.

Ap-leder Jonas Gahr Støre trenger Trond Giske i partiledelsen for å vinne stortingsvalget om tre år, mener Ap-ordfører Rita Ottervik i Trondheim. Selv ønsker hun ikke å bli ny partisekretær.

Les også: - Rydder plass for Giske

Etter at Raymond Johansen meldte overgang til Oslo-politikken som Oslo Aps byrådslederkandidat, og Helga Pedersens beskjed om at hun ikke stiller til gjenvalg som partiets nestleder, er Ottervik av flere løftet fram som en kandidat som Johansens etterfølger. Onsdag kveld sa hun imidlertid til Adresseavisen at hun ikke ønsker å forlate Trondheim og at hun har takket ja til å prøve å bli ordfører igjen.

Les også: Raymond Johansen er byrådslederkandidat

Isteden ønsker hun Trond Giske som ny partisekretær. Hun sier til NRK at Giske har en enorm kunnskap om både organisasjonsbygging og politikk.

– Han har det som må til for å få et parti til å fungere og en valgkamp til å fungere. Noen brenner bare for det politiske, mens andre brenner mer for det organisatoriske. Trond kan begge deler, og det er en unik kombinasjon, sier Trondheim-ordføreren.

– Det vil være en stor styrke for Jonas og for partiet, sier hun.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere