RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ingvild Jensen (TV 2 Nettavisen)

Mental belastning for Alvheim

Sist oppdatert:
ÅLESUND (TV 2 Nettavisen): Det var en sterkt beveget partiveteran John Alvheim som takket for seg på Frps landsmøtefest lørdag kveld.

- Min mentale tilstand i øyeblikket er ikke enkel, sa en rørt Alvheim etter varme gratulasjoner på 75-årsdagen fra hele det politiske Norge, og mange takketaler fra partiet for den innsatsen han har gjort i Frp gjennom 20 år.

Frps delegater var pyntet til trengsel lørdag kveld da de kom til landsmøtefesten, der Fremskrittspartiet gjorde ære på veteranen, som går ut av Frp-ledelsen søndag, og som slutter på Stortinget til høsten.

Hjalp Hagen og fru Eli
I sin takketale til jublianten og den avtroppende nestformannen ga partileder Carl I. Hagen Alvheim æren for mye av Frps fremgang. Han minnet om at partiet var utskjelt og latterliggjort, og lå på 4 prosent den gang Alvheim kom inn i Frp.

- I dag blir vi sett på som et seriøst, ansvarlig og troverdig parti, som anses som redningen for mange av dem som har falt utenfor, fortsatte partilederen.

Hagen kom med en svært varm og personlig takk til John Alvheim og hans kone Aune-Liisa, på vegne av seg selv og sin kone Eli.

- Dere har støttet oss personlig når vi har vært ute og kjøre, og hatt vanskeligheter og hatt det tøft, sa Hagen.

Hagen bekreftet bilde av 75-åringen som en stribukk, og avslørte at Alvheim i 1986 gav blaffen i at Hagen stilte "kabinettspørsmål" i sentralstyret.

- Jeg sa at jeg ikke orket ikke mer og ville gi meg, men John Alvheim bøyde ikke av. Han stod fast og jeg tapte, sa Hagen og lo.

- Partiet hjalp meg
Alvheim fikk Frps fremste utmerkelse, Fjøslykten, og et cruise for seg og fru Aune-Liisa i Karibien.

En beveget 75-åring takket for alle hilsener og godord.

- Det jeg måtte ha fått lov til å ha vært for partiet, for de syke, svake og utstøtte, det er det partiet som har hjulpet meg med, sa Alvheim.

Jubilanten klarte heller ikke på festen å unnlate og komme med refs. Han betegnet sosialpolitikken til de andre partiene som bare floskler.

Hilsen fra Bondevik
Partiet hadde laget en video til Alvheim der også Frps politiske motstandere gratulerte Alvheim med dagen og ønsket han det beste videre i livet, i pensjonisttilværelsen. Blant dem som ønsket Alvheim lykke til var statsminister Kjell Magne Bondevik, KrF-leder Dagfinn Høybråten, Aps sosialpolitiske talsmann Bjarne Håkon Hanssen, tidligere LO-leder Yngve Hågensen og leder for Norges Røde Kors Jonas Gahr Støre.

Det ble delt ut mange karakteristikker av Alvheim. Han ble betegnet som litt plagsom, ubehøvlet, ofte sint, men ikke sur. SV-leder Kristin Halvorsen mente Alvheim hadde dobbelt så lang pekefinger som henne. Men alle anerkjente Alvheim for hans innsats som Frps fremste sosialpolitiske talsmann.

- Frp vil bli et fattigere parti uten John Alvheim. Han har gitt partiet et veldig skikkelig sosialpolitisk alibi som er vanskelig å erstatte, sa tidligere NRK-reporter Terje Svabø.

Ærespris
Alvheim har gjennom sine 16 år på Stortinget kjempet for de svakeste, og profilert Frps sosialpolitikk. For første gang delte partiet også ut en ærespris. Den gikk til slumsøster Marit Solli i Frelsesarmeen, som er landskjent for sin innsats for de fattige.

Frps fremste tillitsvalgte gikk til fest lørdag, etter et landsmøte har vært preget av få interne stridigheter. Partiet har vært rundthåndet med oljepenger, og slengt på milliarder av kroner på det nye programmet. Selv for Hagen ble det i meste laget da landsmøte vedtok gratis ferger over hele landet.

Men lørdag bare smil og glede, og noen tårer for Alvheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere