RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Mer innflytelsesrik enn Bush

Sist oppdatert:
På Time Magazine sin nominasjonsliste over verdens mest inflytelsesrike mennesker er Kristin Halvorsen 41 plasser foran George W. Bush.

Det er i nyhetsmagasinet Time Kristin Halvorsen er nominert som en av verdens mest inflytelsesrike mennesker.

Magasinet har satt opp en liste på 204 nominerte, og leserne er med på stemme fram de 100 viktigste.

Foreløpig ligger Norges finansminister på en solid 131. plass. USAs president George W. Bush, derimot, ligger på en 172. plass. Halvorsen anses altså som langt mer inflytelsesrik enn den amerikanske presidenten.

SE HELE LISTEN HER

Leder av oljefondet
Hvert år kårer Time de 100 mest innflytelsesrike personene i verden. Den eksklusive listen omfatter alt fra skuespillere og idrettsutøvere til vitenskapsmenn og politikere.

Begrunnelsen for at Halvorsen er med på den eksklusive listen er rollen hennes som leder av oljefondet. Time trekker fram at hun har trukket fondet ut av store selskaper som Wal-Mart, Boeing og Lockheed Martin på grunn av etiske årsaker.

Det som teller negativt for Halvorsen er at hun er blitt kritisert for å kun utestenge amerikanske selskaper.

Bak Condoleezza Rice
Ellers viser listen at Halvorsen kun er 5 plasser bak USAs utenriksminister Condoleezza Rice, men også bare en plass foran den amerikanske idol-dommeren, Simon Cowell.

Så langt leder den Koreanske popsensasjonen, Rain, som er uhyre populær over hele Asia. Britney Spears er foreløpig rangert som verdens sjette mest inflytelsesrike person, en plass foran Hillary Clinton.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere