RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ingunn Yssen utenfor TV 2 i Oslo.
Ingunn Yssen utenfor TV 2 i Oslo. Foto: Thomas Paust

Mer sprengstoff på lager

Sist oppdatert:
- Jeg var nøktern i oppsigelsesbrevet, sier Ingunn Yssen.

Tidligere internasjonal sekretær i LO, Ingunn Yssen, utløste voldsomme reaksjoner da hun i forrige uke publiserte sitt oppsigelsesbrev i VG. I brevet fremkommer det blant annet at LO-leder Gerd-Liv Valla skal ha blitt irritert over Yssens graviditet, og at hun skal ha skjelt ut Yssen på en flyplass.

Fornøyd
Fredag ble det kjent at Arbeidstilsynet vil granske arbeidsmiljøet i LO. Dette er gode nyheter for Ingunn Yssen, som nå føler hun har oppnådd det hun ville i saken.

- Jeg er veldig glad for at det blir en uavhengig gjennomgang av miljøet i LO. Jeg kommer til å gi fra meg all nødvendig dokumentasjon til Arbeidstilsynet, sier Yssen til Nettavisen.

- Er det flere hendelser enn det som kom frem i ditt oppsigelsesbrev i VG?

- Ja, det er flere hendelser og enkeltepisoder. Jeg forsøkte å gi en nøktern og saklig fremstilling i oppsigselsbrevet, sier Yssen.

Nøktern fremstilling
- Så det finnes mer sprengstoff?

- Vel. Poenget med min sak og min oppsigelse var summen av alle episodene, og hvor ødeleggende slikt kan være for et menneske, forteller Yssen, som mener hun ble dårlig behandlet av Valla i tre år.

Etter at oppsigelsesbrevet fra Yssen ble kjent i forrige uke, har det vært rettet knallharde skyts mot LO-lederen. Fredag innkalte hun til pressekonferanse, hvor hun beklaget måten hun har håndtert saken på. Når det gjaldt beklagelse overfor Yssen, var hun imidlertid mer nøktern.

- Jeg synes det er leit hvis hun har oppfattet ting jeg har sagt eller gjort som sårende. Det har aldri vært min hensikt, sa Valla.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere