RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Michael Tetzschner vant valget

Sist oppdatert:
Oslo Høyre beholdt lederen som forsvarte Ditlev-Simonsen.

(iOslo.no) Lørdag 26 januar ble Michael Tetzschner, som har sittet som leder av fylkespartiet i to år, gjenvalgt på årsmøtet i Høyres Hus. Tetzschner er tidligere byrådsleder (89-91) og jobber til daglig som advokat.

- Det er jo svært hyggelig, sier Tetzschner til iOslo.no.

Men det som ikke var fullt så hyggelig, var avsløringene rundt Per Ditlev-Simonsen rett før valget. Tetzschner forsvarte nemlig sin kollega med følgende uttalelse da det sto på som verst:

- Jeg tror ikke dette vil være negativt for Høyre i valgkampen. Jeg har tiltro til at folk forstår at man kan ha gjort uheldige valg tidligere i livet, sa han til VG Nett.

- Kunne ikke bortforklare
Nå ble saken negativ for Høyre i valgkampen, men den påvirket ikke valgresultatet. Den gjenvalgte Oslo Høyre-lederen ser tilbake:

- Ja, vi kom godt ut av det. Jeg har erfaring fra krisehåndtering, og vi fikk ikke panikk. Vi kunne nok ikke gjort noe annerledes, men det lot seg ikke bortforklare at det var en vanskelig situasjon, forteller han til iOslo.no.

Nå er målene en kraftig økning i medlemstallene. Høyre hadde 65.000 velgere ved valget, og med sine 4500 medlemmer lukter Tetzschner mer suksess.

Er du lokalpolitiker og brenner for Oslo-saker? Kontakt iOslo.no påtips@ioslo.no

- Skal vinne i 2009
- Målene er at Oslo Høyre skal være med på å bidra til en Høyre-fremgang som gjør at det blir regjeringsskifte i 2009. Jeg legger vekt på at vi skal få flere medlemmer og utvide vår velgerandel i Oslo, sier han.

Som leder av partiet som styrer Oslo, setter han pekefingeren på utfordringer i byen:

- Jeg mener at man på Stortinget har svekket en del av hjemlene vi hadde i kampen mot aggressiv prostitusjon og tigging, sier han.

Fritidspolitiker
- Sikter til politistillingene?

- Ja.

- Har du tenkt å stille til stortingsvalg?

- Jeg er fornøyd med å ha dette som fritidsverv. Jeg har vært fulltidspolitiker i ti år, sier han.

Han blir bedt om å trekke frem en person i Høyre som kommer til å klatre helt til topps.

- Jeg har store forventninger til Ine Marie Eriksen Søreide. Hun blomstrer allerede nå, og hun blir bare bedre og bedre. Med tiden blir hun bare viktigere i norsk politikk, avslutter Michael Tetzschner.

Nikolai Astrup ble valgt til partiets nestleder. Han jobber som politisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere