RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøbevegelsen: Sundtoft er miljøfarlig

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft under Høyres landsmøte på Gardermoen fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Klima- og miljøminister Tine Sundtoft under Høyres landsmøte på Gardermoen fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den norske miljøbevegelsen mener miljøvernminister Tine Sundtoft (H). har blitt en fare for både klima og miljø.

Bellona, Naturvernforbundet og WWF-Norge kritiserer Tine Sundtoft for lagring av gruveavfall i Førdefjorden, for at regjeringen bevilger penger til å opprettholde kullgruvedrift på Svalbard, og for at regjeringen flytter iskanten slik at olje- og gasselskapene kan utvinne ressurser lenger nord.

Men Sundtoft forsvarer beslutningene hun kritiseres for.

– Vi er i gang med omstilling til flere grønne arbeidsplasser, men vi vet at det vil være olje- og gassvirksomhet i Norge i noen tiår framover. Da er det viktig for meg at det skal være strenge miljøkrav. Det skal ikke være olje- og gassutvinning i iskanten, sier Sundtoft til Dagsavisen.

Les også:- Sier veldig lite om hvor Norge skal fremover

– Når det gjelder gruvevirksomhet, må vi ikke glemme at mange moderne produkter, også miljøprodukter, trenger mineraler. Men forutsetningen må være at gruvedriften er miljømessig forsvarlig, sier hun videre.

– I Engebø ved Førdefjorden har vi satt så strenge krav at driften er forsvarlig, og vi følger anbefalingen fra Miljødirektoratet, sier Sundtoft. (©NTB)

Les også:Norge bør kjøpe mange klimakvoter og kaste dem

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere