*Nettavisen* Nyheter.

Miljøpartiet De Grønne nekter å velge side

BRAKVALG: Miljøpartiet de Grønnes talsperson, Rasmus Hansson, og førstekandidat i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, ankommer partiets valgvake. Hansson, som kom syklende, vil imidlertid ikke velge mellom venstresiden eller høyresiden valgkvelden. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Utfordrer venstresiden og høyresiden til å komme med den beste miljøpakka.

14.09.15 23:34

OSLO (Nettavisen): Miljøpartiet De Grønne (MDG) ligger an til å gjøre et brakvalg, og kan havne på vippen en rekke steder, deriblant i Oslo og Bergen.

Se oppdarte tall for Oslo på valgresultat.no

Men partiets talsperson og stortingsrepresentant, Rasmus Hansson, ønsker ikke å velge side på valgkvelden.

- Vi kommer til å ta høyresiden på alvor, og vi vil ta venstresiden på alvor, og vil utfordre dem til å gi oss den beste miljøpakka, sier Hansson til Nettavisen på MDGs valgvake i Oslo sentrum.

Les også: - Carl I. Hagen har vært fullstendig tonedøv

- Da er det høyresiden problem
Hansson sier det nå er opp til blokkene å legge fram god miljøpolitikk.

- Den siden som samlet gir oss den beste miljøpakka, kan vi samarbeide med, konstaterer han med et lurt smil.

- Men hvilken side vil du helst samarbeide med - høyresiden eller venstresiden?

- Vi vil helst samarbeide med den siden som flytter norsk politikk fortest mulig framover i det grønne skiftet, og hvis det er høyresiden, og de påstår det er dem, da kan vi samarbeide med dem, sier Hansson, og legger til:

- Hvis det ikke er høyresiden, så samarbeider vi med venstresiden. Da er det høyresidens problem at de ikke leverer, sier han.

- Har sagt det 6500 ganger
- Så du sier nå at det er helt åpent hvem dere for eksempel vil velge i Oslo?

- Det har jeg sagt cirka 6500 ganger siden mai, og jeg kan godt si det en gang til, at vi er åpne overfor begge parter, sier Hansson.

Det at Oslo-ordfører Fabian Stang (H) mandag kveld sier at han ser at hans ordførertid kanskje er over, har han følgende kommentar til:

- Jeg har hørt mange folk si mange ting som Fabian Stang angivelig har sagt i kveld, så vi får se hva han faktisk har sagt. Men det jeg har hørt fra mange er at høyresiden i Oslo har sagt at de kan samarbeide med Miljøpartiet De Grønne, og det forundrer meg ikke et sekund. Det forundrer meg ikke at de nå kommer ned på jorda og vil snakke, sier han.

- Veldig kraftig bekreftelse
Hansson sier han ikke er overrasket over at MDG ser ut til å få et så bra resultat.

- Det er jo forsåvidt i samsvar med de meningsmålingene vi har hatt veldig lenge. Hvis det er slik at dette holder helt til mål, betyr at vi får en veldig kraftig bekreftelse på at mange i Norge vil ha en mye mer offensiv miljøpolitikk, sier han.

(Artikkelen fortsetter under)

Klikk på bildet for å forstørre.

FEIRET: Det var mandag kveld stormende jubel på MDGs valgvake under talen til talsperson og stortingsrepresentant Rasmus Hansson. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)


- Vi har tråkket på ømme tær
Det var stor jubel på MDGs valgvake på utestedet Mesh i Oslo sentrum sent mandag kveld.

Hansson fikk stor applaus da han talte til de mange frammøtte ved 23-tiden.

- Vi har opplagt tråkket på en del ømme tær. Vi har etablert røre i etablerte tankebaner, og det betyr at vi er akkurat der vi skal være, sa Hansson, til stormende jubel.

- Vi sier det rett ut, at Norge er nødt til å gjøre grunnleggende endringer. Minst like store endringer som da vanlige mennesker fikk stemmerett og som da Norge ble industrialisert. Men det etablerte politiske Norge har vendt seg til tanken om at historien er slutt, at sånne forandringer ikke trengs lenger, fordi de er utrivelige. Men det tar de feil i, sa Hansson.

Se oppdaterte tall for hele landet på valgresultat.no

Les også:

Valget direkte

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.