RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøpartiet trekker seg fra borgerlig koalisjon i Gjøvik

SNUDDE: Ingve Brateng Fjeldstad kom ut fra Miljøpartiet De Grønnes møte på rådhuset i Gjøvik torsdag kveld og leste opp pressemeldingen for media.
SNUDDE: Ingve Brateng Fjeldstad kom ut fra Miljøpartiet De Grønnes møte på rådhuset i Gjøvik torsdag kveld og leste opp pressemeldingen for media. Foto: Mina Therese Watz (Oppland Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
Miljøpartiet De Grønne fikk kalde føtter. Trekker seg fra samarbeidsavtale dagen etter at den  ble underskrevet.

Tirsdag kom meldingen om at Ap mister makten etter 92 år på Gjøvik etter at Frp, Høyre, KrF, Senterpartiet, Pensjonistpartiet, Venstre og Miljøpartiet De Grønne hadde inngått en samarbeidsavtale.

Les også: MDG-representant lot sønnen (5) avgjøre hvem partiet skulle snakke med først

Partiene ble enige om en felles politisk plattform utformet som 20 punkter. Den politiske kabalen var lagt med Senterpartiets Torvild Sveen som ordfører og Høyres Svein Håvar Korshavn som varaordfører.

Trenger MDG for flertall

Torsdag melder Miljøpartiet De Grønne, som kom inn med ett mandat i kommunestyret, at de trekker seg fra avtalen, skriver Oppland Arbeiderblad. Uten MDG har de borgerlige ikke flertall.

I en pressemelding skriver MDG Gjøvik dette, ifølge avisa.

Styret i MDG Gjøvik beklager at vår deltakelse i forhandlingene med SP, H, V, KrF, FrP, PP har vært ufullstendig og uryddig.

Dette medfører at styret har besluttet å oppheve avtalen og gå inn i nye forhandlinger med alle parter.

Vi vil framover sørge for at alle avtaler blir forsvarlig behandlet i våre organer.

- Opplevde press

Det skal ha kommet som et sjokk på de fleste lokale MDG-medlemmer da avtalen med sentrum/Høyre-koalisjonen ble gjort kjent.

Nå sier MDG at forhandlingene foregikk sent på kvelden og at det var stram regi og et press fra andre partier på å bli fort ferdig.

Leder Jan Torkehagen i Gjøvik Ap sier til Oppland Arbeiderblad at de er beredt til å gå i dialog med MDG hvis partiet ønsker det.

Følg den politiske dragkampen i Gjøvik på oa.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere