RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardformue i LO-kassen

Sist oppdatert:
Gerd-Liv Vallas etterlønn blir neppe noe problem for LO. Organisasjonen har milliarder på bok.

Fjoråret var året da LO-leder Gerd-Liv Valla klatret helt til makttoppen i Norge. Det var også året da LO vokste med 11.000 medlemmer, og dermed oppnådde det beste resultatet noensinne.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge LO-Aktuelt endte årsoverskuddet på 140 millioner kroner. Dette skyldes blant annet at kontingentinntektene økte med 13,5 millioner kroner, utbyttet i A-pressen, hvor fagbevegelsen eier 45 prosent, endte på 25 millioner kroner og renteinntektene økte.

Totalt endte kontingentinntektene på 295 millioner kroner, mens inkludert alle andre inntekter, dro LO inn rundt 340 millioner i fjor.

Tre milliarder på bok
I mars i år gikk Gerd-Liv Valla av som LO-leder, og kunne hente med seg en «etterlønn» på nesten syv millioner kroner. Men det blir neppe noe problem for organisasjonen å løse ut den røde fallskjermen.

Det rekordgode fjoråret førte nemlig til at LOs egenkapital for første gang har tippet over tre milliarder kroner.

Den frie egenkapitalen økte fra 1875 millioner kroner, til 2001. Siden 1998 har den frie egenkapitalen økt med mer enn 1,8 milliarder kroner. Kampfondet, som er LOs streikekiste, er stabilt på 750 millioner, mens andre fond er oppgitt til knapt 260 millioner kroner.

Men ifølge LO-aktuelt er ikke alt rosenrødt for LO. Den løpende driften gikk, som vanlig, med et underskudd. I fjor ble det på ti millioner kroner.

Kapitalisten LO
Selv om LO av de fleste neppe sees på som kapitalismens høyborg, er organisasjonen en ikke ubetydelig aksjonær i norsk næringsliv.

LO eier 45 prosent av A-pressen, landets tredje største mediekonsern med en omsetning på 3,3 milliarder kroner og et resultat i fjor på 164 millioner kroner etter skatt. De eier ti prosent av et av landets største finanskonsern, Sparebank1, som i fjor leverte et resultat etter skatt på hele 995 millioner kroner, og ti prosent av aksjene i Modum Sparebank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere