RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre trynefaktor i politikken

Foto: Jarl Fr. Erichsen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
En fersk undersøkelse viser at folk bryr seg mest om innholdet i politikken når de velger parti.

Folk bryr seg stadig mindre om hvorvidt de liker Erna, Jens eller Dagfinn når de velger parti, ifølge en fersk spørreundersøkelse Opinion har utført for Aftenposten.

57 prosent av de spurte svarer at det er partienes standpunkt i bestemte saker som betyr mest. 27 prosent svarer at alminnelig tillit til partiene er det viktigste, mens 14 prosent oppgir tillit til partienes ledere, som det viktigste når de skal bestemme seg for et parti.

Sammenlignet med tilsvarende undersøkelser fra 1996 og 2000, kommer det fram at stadig færre svarer at tillit til partienes ledere og kandidater er det viktigste ved partivalg.

Forsker Hilmar Rommetvedt ved Rogalandsforskning er overrasket over resultatene:

- Det er litt overraskende med den personfokusering som er i valgkampen, særlig i fjernsynet. Det føyer seg inn i en lang trend at den generelle tilliten til partiene øker i betydning. Det er overraskende, gitt at mange oppfatter at partiene er i krise, og at medlemstallene går ned, sier han til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere