RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistillitsforslag mot byråd i Oslo

Fire partier sammen om mistillitsforslag mot Hallstein Bjercke (V).
Fire partier sammen om mistillitsforslag mot Hallstein Bjercke (V). Foto: Gorm K. Gaare/Flickr
Sist oppdatert:
Fire partier sammen om mistillitsforslag mot Hallstein Bjercke (V).

Arbeiderpartiet, SV, Miljøpartiet de Grønne og Rødt har fremmet mistillitsforslag mot byråd Hallstein Bjercke (V) for hans håndtering av konkursen i det kommunale selskapet Oslo Vei AS i 2012.

– På grunn av byråd Bjerckes kritikkverdige eierstyring av Oslo Vei AS har Arbeiderpartiet, SV, Miljøpartiet de Grønne og Rødt ikke lenger tillit til byråden, og fremmer derfor et mistillitsforslag. Hans kritikkverdige eierstyring har ført til store økonomiske tap for Oslo kommune, og ikke minst har det ført til store konsekvenser for de 300 ansatte som mistet jobben sin rett før jul i 2012, sier partiene i en felles uttalelse.

Oslos verdier
Styret i Oslo Vei AS ba i 2012 om en redningspakke på 143 millioner kroner for å unngå konkurs, men byrådet sa nei. Bjercke sa da at en tilførsel ikke ville sikre god og forsvarlig drift og stor nok avkastning.

Bjercke, som er byråd for kultur og næring, sier til NTB onsdag kveld at han er opptatt av at en så alvorlig sak skal brukes til å skape en bedre og sterkere eieroppfølging på flere områder.

– Jeg er opptatt av å ivareta Oslos verdier på best mulig måte, sier han.

Ikke flertall
– Har du vurdert å trekke deg som følge av mistillitsforslaget?

– Jeg er byråd så lenge jeg er byråd, og vil jobbe for byen på best mulig måte. Jeg vil at vi skal lære av dette, og styrke eierskapet og verdiene i Oslo, sier han.

Mistillitsforslaget, som sannsynligvis ikke kommer til å få flertall på grunn av manglende støtte fra Frp, blir behandlet på bystyremøtet 4. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere