RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Misunner ikke Siv Jensen

Frp-leder Siv Jensen sier at hun ser på Carl I. Hagens råd og innspill som et uttrykk for hans engasjement for Fremskrittspartiet.
Frp-leder Siv Jensen sier at hun ser på Carl I. Hagens råd og innspill som et uttrykk for hans engasjement for Fremskrittspartiet. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-lederen får stadig flere råd fra sin forgjenger på tampen av valgkampen – i full offentlighet. Ingen av de borgerlige partiledere er misunnelige.

I en kronikk over to sider i VGs lørdagsavis stiller tidligere Frp-leder Carl I. Hagen ti krav han mener bør oppfylles dersom Frp skal være med i en borgerlig regjering.

Men først gjør Hagen det klart at dersom resultatet av eventuelle regjeringsforhandlinger blir for dårlig, slik han vurderer det, vil han ikke nøle med å knuse sin egen drøm om regjeringsdeltakelse. Da vil han argumentere sterkt imot slik deltakelse – og han vil argumentere i det offentlige rom, skriver han.

Uttrykk for engasjement
Frp-leder Siv Jensen sier til NTB at hun ser på Carl I. Hagens råd og innspill som et uttrykk for hans engasjement for Fremskrittspartiet.

– Det er et engasjement jeg deler, sier hun og vil ikke gå nærmere inn på detaljene i forgjengeres kravliste, bortsett fra Hagens påminnelse om at man ikke går i regjering bare for å være statsråd og kjøre svart bil.

– Det har også jeg nevnt et par ganger i valgkampen, sier hun

KrF-leder Knut Arild Hareide sier han er glad for å få råd fra de tidligere KrF-lederne Kjell Magne Bondevik og Dagfinn Høybråten.

– Begge kan gi råd når jeg tar kontakt, gjerne på telefon. Det er jeg glad for, men jeg er også glad for at de ikke savner seg selv i mediene, sier Hareide.

Stolthet og frykt
I VG-kronikken skriver den tidligere Frp-sjefen at han ser fram til valgdagen med stolthet og frykt. Stolthet fordi partiet han ledet i 28 år endelig kan bli et regjeringsparti. Frykt fordi han tror regjeringsdeltakelsen kan bety en voldsom nedtur i oppslutning dersom ikke sentral partipolitikk gjennomføres.

Hagen ramser opp ti reformer som bør gjennomføres dersom Frp skal være med i en regjering, blant annet at all bruk av bompenger skrinlegges og etablering av asylmottak i Afrika og Asia.

– Jeg drømmer selvsagt om et flertall for Høyre og Frp så de slipper Venstre og KrF, som vil rote til mange nødvendige reformer, skriver Hagen.

Råd i stillhet
Venstre-leder Trine Skei Grande er heller ikke misunnelig på Siv Jensens lette tilgang på råd i full offentlighet.

– Min forgjenger Lars Sponheim kommer knapt til Oslo uten å besøke Stortinget, sette seg i sofaen og gi råd til sin etterfølger, sier hun.

Høyre-leder Erna Solberg vil ikke kommentere Hagens krav.

– Det synes jeg Siv Jensen må svare på, sier hun og legger til at hun ikke får så mange råd fra tidligere Høyre-ledere.

– Bortsett fra Kåre Willoch om barnetrygden. Den vil han som kjent gjøre bedre. Mer har jeg ikke å forholde meg til, sier Solberg.

Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen var lørdag raskt ute med å kritisere Hagens tipunktsliste.

– Carl I. Hagen stiller ikke ett krav på vegne av barn og unge! Høyre og Frp vil gi oss historiens mest høyrevridde regjering, skrev Halvorsen på Twitter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere