RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møttes hjemme hos Valla

Sist oppdatert:
Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla møtte den nye LO-ledelsen hjemme hos seg mandag.

- Møtet var hjemme hos Gerd-Liv Valla, sier informasjonssjef Jenny Ann Hammerø i LO til Nettavisen.

Det var nyvalgt LO-leder Roar Flåthen og nestleder Geir Mosti i LO som møtte Valla. Temaet på møtet var Vallas videre rolle i LO, men Hammerø vil ikke si noe om hva som ble bestemt på møtet.

- Det er en sak mellom Valla og LO, sier hun.

- Valla er sykemeldt til 4. mai. Var møtet hjemme hos henne fordi hun er i dårlig form?

- Det vil jeg ikke kommentere.

- Saken er avsluttet
Forbundsleder i Fellesforbundet, Kjell Bjørndalen, mener at det ikke har noen hensikt for Gerd-Liv Valla å forsøke å få LO til å ta opp saken hennes igjen.

- Saken ble avsluttet 9. mars, sier Bjørndalen etter sekretariatsmøtet i LO mandag.

- Har Valla fått ny jobb?

- Hun får sin lønn og står til disposisjon, sa en ordknapp Bjørndalen før han forlot Folkets hus mandag.

Kjemper for æren
Gerd-Liv Vallas nye advokat, Harald Stabell, gikk i helga ut med kraftig kritikk av den nyvalgte LO-lederen Flåthen. Stabell mener at Vallas versjon av det som har skjedd ikke er godt nok belyst, og at granskningsutvalgets rapport ga et skjevt bilde av saken. Han har blant annet fokusert på at LO ikke så alle dokumentene i saken før Fougner-utvalget la fram sin rapport. Vallas tidligere advokat Håkon Blekens har skrevet en rapport der det går det fram at en samlet LO-ledelse var enige om at det eneste som kunne løse flokene ved internasjonal avdeling var at Ingunn Yssen fratrådte sin stilling.

Hemmelig prosesskriv
LOs sekretariatet drøftet mandag en eventuell tilgjengeliggjøring av advokat Blekens prosesskriv for sekretariatets medlemmer. Men LO-lederne konkluderte med at de vil holde prosesskrivet hemmelig.

- Sekretariatet konkluderte med at de ikke har behov for å motta ytterligere dokumentasjon i saken, da de anser saken som avsluttet for LOs vedkommende, heter det i en pressemelding fra LO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere