RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå får byråkratene skryt - av Frp

Foto: Bjørn Sigurdson (Scanpix)
Sist oppdatert:
Frps regjeringsmedlemmer med uhemmet skryt av norske byråkrater.

Fremskrittspartiets nye statsråder er fornøyd med å ha blitt korrekt og profesjonelt behandlet av byråkratiet i regjeringskorridorene. Det skriver Aftenposten ifølge NTB.

Skeptikere fryktet at byråkrater med sympatier på venstresiden i norsk politikk ikke ville takle møtet med Frp i regjering. Aftenposten har snakket med flere Frp-statsråder. Blant dem er barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne. Hun overtok et departement som ble styrt av Inga Marte Thorkildsen (SV).

- Jeg har ikke vært klar over hvor profesjonelt embetsverket er før nå. Fra dag én er jeg blitt møtt med positivitet, nysgjerrighet og høy grad av profesjonalitet, i det eneste departementet som gikk fra å være styrt av SV-ere til Frp-ere, sier Horne.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug overtok et Sp-styrt departement.

- Jeg opplever at de var godt forberedt og synes vi har fått til et godt samarbeid. Forslag drøftes med flere utgangspunkter på en opplysende måte, med både plusser og minuser. Jeg synes de er flinke til å komme med konstruktive løsninger, sier Listhaug, som omtaler sine byråkrater som veldig profesjonelle.

Partileder og finansminister Siv Jensen har samme inntrykk.

- Veldig profesjonelle er de her. De hadde lest seg godt opp på hva den nye regjeringen sto for. Men det er også klart at de skal gi deg faglige argumenter, for- og motargumenter, slik at du kan få prøvd dine standpunkter. De er drivende dyktige, men også klar over hvem som er lederen her, sier Jensen.

Blant de skeptiske var Gunnar Mathiesen, seniorpartner i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese. Han mente embetsverket var i ferd med å bli politisert, men konstaterer nå at det har gått bedre enn fryktet. Civita-leder Kristin Clemet sier at embetsverket har bestått testen. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere