Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du stemme

Foto: (TV 2)
Sist oppdatert:
Høyresiden eller venstresiden? Fra i dag av kan du være med å avgjøre hvem du mener skal styre Norge de neste fire årene.

I dag starter nemlig forhåndsstemmegivningen foran årets stortingsvalg. I de fleste kommunene kan du avgi stemme i rådhuset frem til 9. september.

Besøk rådhuset
Ordningen med at forhåndsstemmegivningen foregikk på postkontorene, er avviklet, og det er nå kommunene selv som avgjør hvor den skal foregå. Du finner informasjon om hvor du kan stemme i din kommune i din lokalavis eller i oppslag på rådhuset.

- Dette kan variere rundt om i landet, og det er derfor viktig at velgerne følger med på valginformasjon fra kommunen, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

Det er hennes departement som har ansvaret for gjennomføringen av valget.

Mange prøver
Ved lokalvalget for to år siden var det rundt 250.000 velgere som benyttet seg av muligheten til å avgi stemme før valgdagen. Dersom du stemmer på forhånd, kan du stemme hvor som helst i landet. På selve valgdagen kan du imidlertid kun stemme i den kommunen hvor du står oppført i manntallet.

- Det er viktig at alle som tror at de ikke vil være i sin hjemkommune på valgdagen, setter seg inn i hvordan man forhåndstemmer. Dette gjelder ikke bare de som planlegger reiser eller ferier, men også grupper som studenter, pendlere og vernepliktige som ofte befinner seg utenfor hjemkommunen på valgdagen, sier Erna Solberg.

Ifølge valgloven er det ikke mulig å stemme på valgdagen dersom man har forhåndsstemt, og det er heller ikke mulig å forhåndsstemme flere ganger.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!