RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan Siv smile

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen kan smile etter siste måling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Finansminister og Frp-leder Siv Jensen kan smile etter siste måling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Regjeringsdeltakelsen har ikke skremt Frp-velgerne.

Fremskrittspartiet går fram med 1,6 prosentpoeng på en meningsmåling som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå.

Bakgrunnstallene viser også at åtte av ti som stemte på partiet ved høstens stortingsvalg ville gjort det samme etter fem måneder i regjering. Nedgangstrenden til Frp etter valget har med andre ord snudd.

– Dette overrasker ikke meg. Dette har jeg vært trygg på i lang tid, sier nestleder Per Sandberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Stabil velgermasse

– Det tar tid å kommunisere ut og selge politikk. Vi har levert utrolig mye bra politikk fra dag é n, men har ikke klart å kommunisere det godt nok ut, mener Per Sandberg. ’

Selv har han trått fram i lyset igjen og vært sterkt delaktig i den offentlige debatten. Han ga først beskjed om at han ville trekke seg som nestleder, for så å ombestemme seg.

– Er dette snakk om en Sandberg-effekt?

– Jeg håper jeg er en del av årsaken, men først og fremst har våre statsråder vært mer synlige og offensive og fått ut budskapet på en bedre måte, sier nestlederen.

Valgforsker og professor ved Universitetet i Oslo, Bernt Aardal mener målingen viser at Frp har en stabil velgermasse. Det er musikk i ørene til Per Sandberg.

– Men vi må huske at jobben slett ikke er gjort. Vi har kjempet i 40 år for å komme i regjering. Det er nå kampen egentlig begynner, poengterer han.

Ap-framgang

Februarmålingen viser ingen store endringer i det politiske landskapet, men Arbeiderpartiet fortsetter sin markante framgang etter valget og har nå notert flere målinger tett opp mot valgresultatet i 2009. Stortingsgruppa til Arbeiderpartiet ville hatt ni flere medlemmer hvis denne målingen hadde vært valgresultat.

To tidligere regjeringspartier sliter.

– Spesielt SV sliter veldig, og er langt nede på denne målingen. Hvis du ser bak tallene, er SV sammen med Senterpartiet partiet med flest usikre velgere, kommenterer Bernt Aardal.

Også Venstre har en tilbakegang, men ligger fortsatt på femtallet.

Tallenes tale

Opinions måling er tatt opp i perioden 11. til 17. februar. 974 personer er spurt per telefon om hva de ville ha stemt dersom det var stortingsvalg i morgen. 77 prosent angir partipreferanse som fordeler seg slik (endring fra forrige måned i parentes):

Ap ... 34,8 prosent (fram 1,0)

Høyre ... 27,2 prosent (tilbake 1,6)

Frp ... 15,0 prosent (fram 1,6)

SV ... 3,2 prosent (tilbake 0,8)

KrF ... 4,9 prosent (fram 0,1)

Sp ... 4,3 prosent (tilbake 0,2)

Venstre .. 5,1 prosent (tilbake 0,4)

Rødt ... 1,3 prosent (fram 1,3)

MDG ... 2,9 prosent (tilbake 1,0)

Andre ... 1,2 prosent (fram 0,8) (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere