Gå til sidens hovedinnhold

- Nå må vi komme oss videre

Leder i Fagforbundet Jan Davidsen sier at Gerd-Liv Vallla må få fred, nå som hun har sagt unnskyld.

- Gerd Liv Valla har sagt unnskyld. Nå må vi komme oss videre, sier leder i Fagforbundet Jan Davidsen i en pressemelding utstedt fredag kveld.

Han sier at medieomtalen av Valla har gått langt over streken, og at LO-lederen overhodet ikke fortjener den omtalen hun har fått i alle landets medier.

- LO trenger en sterk, direkte og engasjert leder, så det mener jeg hun må fortsette å være, sier Davidsen.

- Hun er leder for mer enn 800 000 medlemmer. Det som betyr noe, er at hun får gjennomslag for de viktige sakene våre. Viktigst er kampen for medlemmenes lønns- og arbeidsforhold, for sosiale og politiske reformer, og for en lønn det går an å leve av. Hun har på en god måte formidlet LOs standpunkter og krav. Jeg kan nevne Sykelønnsordningen, Arbeidsmiljøloven, Pensjonsreformen, 6-timers dagen og heltid-deltidsproblematikken.

Jan Davidsen sier at Valla har Fagforbundets fulle støtte som LO-leder. Davidsen forteller at han har fått tilbakemeldinger fra mange av forbundets tillitsvalgte, og at de fleste er opprørt over måten Gerd Liv er blitt behandlet på.

- Gerd Liv har betydd, og betyr mye for et moderne LO som omfavner kvinner, arbeidstakere i offentlig, såvel som i privat sektor og mennesker med høy utdanning.

- Motstandere av LO og arbeiderbevegelsen har benyttet situasjonen til å forsøke og ødelegge det politiske prosjektet som den rød-grønne valgseieren har lagt grunnlaget for. Gerd Liv var en viktig arkitekt bak dette, blant annet gjennom "Den lange valgkampen", minner Davidsen om.

- Mange på høyresiden i norsk politikk misliker sterkt politikken og målsettingene i Soria-Moria erklæringen, og den viktige rollen LO spiller for at dette politiske prosjektet skal lykkes.

- Nå skal vi gjøre alt vi kan for å rette opp det inntrykket av LO som er skapt i løpet av denne uka, sier Davidsen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot