RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå starter personkabalen i regjeringen

Foto: Fredrik Varfjell (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Høyre-leder Erna Solberg sier at hun vil ha personer som kan fremstå med tyngde på sitt felt til å lede de ulike departementene.

Tirsdag starter regjeringsforhandlingene mellom Høyre og Frp.

På spørsmål fra NRK om hva som blir viktig når det skal avgjøres hvem som skal lede hvilket departement, svarer Solberg tirsdag morgen:

- Det dreier seg både om partiers prioriteringer, og det dreier seg om personers kvalifikasjoner. Det er veldig viktig for meg at vi får en regjering med gjennomføringskraft, sier hun.

- Dermed er det viktig at vi har personer som kan bringe gjennom politikken og som kan fremstå med tyngde på de plassene de har, fortsetter hun.

Selv skal hun lede Statsministerens kontor. Høyre ønsker seg dessuten departementene for helse, skole, samferdsel og justis.

- I tillegg har vi i Høyre en lang tradisjon for å være opptatt av utenrikspolitikk. Men så kan ikke Høyre få alle disse områdene. Det blir en god fordeling mellom partiene, sier hun.

Tirsdag skal forhandlingsdelegasjonen fra Høyre og Fremskrittspartiet starte arbeidet med å utforme en ny regjeringsplattform. På mange områder vil den være mer detaljert og konkret enn samarbeidsavtalen som Høyre, Frp, Venstre og KrF undertegnet mandag kveld.

- Vi skal altså ned i detalj. Vi skal prioritere, sier Solberg.

(©NTB)

LIVEBLOGG: Følg vår livedekning om regjeringsforhandlingene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere