RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå vil han sikre seg 300.000 Ap-velgere

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Jens Stoltenberg mener fortsatt det er fullt mulig å vinne valget.

Utgangspunktet er dårligere enn før valgtriumfene i 2005 og 2009, erkjenner Jens Stoltenberg. Valget vil han vinne ved å sikre seg de 300.000 Ap-velgerne som truer med å svikte ham.

Til tross for konstant og sterk motvind på meningsmålingene, mener statsministeren det fortsatt er fullt mulig å vinne valget.

- Ap har over 300.000 velgere som stemte på oss sist, men som nå vurderer å stemme på et annet parti eller sitte på gjerdet. Men ingen av dem har jo stemt ennå! Det gjør de på valgdagen. De er velgere vi kan mobilisere, sier Stoltenberg, og viser også til at partiet historisk i perioden juni til september både har vunnet og tapt 7– 8 prosent.

Stoltenberg sier han får energi av å drive valgkamp og gleder seg mer enn noen gang. Med politikk skal han motivere sine egne til å tro at valget kan vinnes.

- Valg handler om politiske veivalg, og Norge står overfor viktige veivalg. Jeg er veldig trygg på at når vi får økt oppmerksomhet om de politiske sakene, kan Arbeiderpartiet motivere, sier han til NTB.

Les også: Erna fosser fram på ny måling

- Ikke bare bytte av ansikter
Selv skal han bruke valgkampen til å reise rundt i Norge, møte flest mulig mennesker og delta i debatter.

- Jeg får energi av det. Jeg setter mer pris på det nå enn før, fordi jeg faktisk er enda mer glad i å reise i Norge og være i landet vårt, sier Stoltenberg.

Han går skarpt i rette med dem som nedtoner betydningen av et skifte fra rødgrønt til blått og viser til flere grunnleggende uenigheter mellom blokkene.

- Noen sier at dette valget bare handler om å bytte ut litt ansikter. Men det meste er ikke som før hvis vi bruker titalls milliarder på skatteskutt i stedet for skole og helse. Det meste er ikke som før hvis vi åpner for tidenes privatisering av norsk skole. Og det meste er ikke som før hvis vi gir karakterer fra 5. klasse, forklarer han.

- Dette er eksempler på saker der forskjellene er klare, og som vil få mer og mer oppmerksomhet etterhvert som valget nærmer seg, og som jeg vet mobiliserer.

Ingen drahjelp
Arbeiderpartiet har det siste året måttet se seg slått av Høyre på et gjennomsnitt TV 2 har laget av meningsmålinger. For de rødgrønne har det heller ikke gjort saken bedre at både SV og Senterpartiet vaker så vidt over sperregrensen på 4 prosent. Med Ap på mellom 25 og 30 prosent blir det langt til flertall.

Til tross for den kollektive tilbakegangen tror ikke Stoltenberg det blir noe problem for de rødgrønne å trekke i samme retning i valgkampen.

- Det er ikke noen motsetning mellom å dra sammen og å erkjenne at vi er tre ulike partier. Jeg mener vi har avklart de fundamentale forholdene. Vi har avklart hvem som skal sitte i regjering, vi har avklart rammene for den økonomiske politikken og vi har avklart de største uenighetssakene oss imellom, som EØS/EU.

- Usikkerhet
Stoltenberg er svært opptatt av det han mener er en grunnleggende mangel på borgerlig side, nemlig en avklaring av den økonomiske politikken.

- Det er helt avgjørende for tryggheten i norsk økonomi at det er forutsigbarhet om den totale pengebruken, fordi det avgjør rente og kronekurs, sier regjeringssjefen, og legger til:

- For norsk økonomi er det mye viktigere at vi investerer i kunnskap, samferdsel og forskning, enn at vi bruker titalls milliarder på skattekutt.

9. september avgjør velgerne om Stoltenberg får en tredje periode som statsminister.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere