*Nettavisen* Nyheter.

Narvestad tjente 45.000

Roy Narvestad, i Robert Stoltenbergs skikkelse, er Norges best betalte vaktmester. På en halvtime mandag tjente han 45.000 kroner av Erna Solberg.

15.08.05 19:27

Erna Solberg bruker Kjendis-Norge for hva det er verdt. Mandag tjente vaktmester Narvestad 45.000 på å kjøre traktor med statsråden og holde et show i forbindelse med offentliggjøringen av den nye borettslagsloven.

Men Solberg fikk ikke kjøre traktor gratis.

- Showet til Stoltenberg kostet 45.000 kroner, sier informasjonssjef Geir Løndal i kommunaldepartementet til TV 2 Nettavisen.

Opptredenen til Stoltenberg varte en halvtime. Det tilsvarer en timepris for vaktmestertjenesten til Narvestad på 90.000 kroner.

- Vel anvendte penger
- Jeg mener Robert Stoltenberg er styrtmorsom. Og 45.000 for Stoltenberg i dag er vel anvendte penger, sier Erna Solberg til TV 2 Nettavisen.

- Vi kunne gjerne brukt 5-6 ganger så mye penger på en annonsekampanje. Men da tror jeg ikke budskapet hadde kommet så godt frem som det gjorde i dag, sier statsråden.

Inkludert i summen på 45.000 kroner ligger også tekniske kostnader, andel til NRK og andre praktiske utgifter.

- Driftsleder Roy Narvestad har med andre ord ikke sikret seg et par års forbruk av fiskegrateng med dagens opptreden, sier hans manager Knut Müller-Nilssen til TV 2 Nettavisen i ettermiddag.

Opptredenen er den andre i løpet av kort tid med noen av Norges mest kjente komikere.

I forrige uke brukte hun Harald Eia til å presentere Kommunaldepartementets kampanje som skal få flere unge til å stemme.

- Hele opplegget med bruk av blant annet Harald Eia, kommer på 850.000 kroner, sier Løndal til TV 2 Nettavisen.

Han presiserer at dette gjelder både manus, filming og radiospotter og legger til at det er NRK Aktivum som står bak.

- Betyr ikke noe for Høyre
Erna Solberg sier til TV 2 Nettavisen at bruken av kjendiser gir departementet mer oppmerksomhet rundt sakene.

Solberg sier hun ikke tror at Stoltenberg og Eias opptredener vil bli tatt til inntekt for Høyre.

- Når det gjelder politiske partier, tror jeg ikke bruken av kjendiser og kjendisopprop betyr så mye. Det kan nok påvirke en og annen velger, men noen stor betydning har det ikke, sier Erna Solberg til TV 2 Nettavisen.

- Robert Stoltenberg hadde verken politiske eller økonomiske grunner for å påta seg dette engasjementet. Han takket ja fordi det hørtes morsomt ut, sier manager Knut Müller-Nilssen.

Lettere å leie ut
Den nye borettslagsloven gjør det blant annet lettere å leie ut leilighet. Les mer om loven her.

- Dette er både 17. mai og 14. juli på en gang, sa Narvestad som hyllet den nye loven på pressekonferansen mandag. Åsted var selvsagt Tertitten borettslag, eller Engelsborg, som det egentlig heter, ved Carl Bernes plass i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.