*Nettavisen* Nyheter.

Navarsete sykmeldt

SYK: - Jeg har fått det som folkelig kalles virus på balansenerven, eller vestibularisnevritt, som gjør at jeg har svært varierende dager, fra å kaste opp åtte timer i strekk til dager der jeg er småkvalm og lettere svimmel, skriver avtroppende Sp-leder Liv Signe Navarsete på sin Facebook-profil torsdag kveld. Foto: (Scanpix)

Avtroppende Senterparti-leder Liv Signe Navarsete er sykmeldt på grunn av virus på balansenerven.

28.02.14 01:44

Navarsete valgte torsdag kveld å informere omverdenen via Facebook, skriver VG og Dagbladet.

– Etter at VG har begynt å ringe rundt om sykmeldingen min, synes jeg det er like greit at dere vet hvorfor jeg har vært hjemme disse dagene. Jeg har fått det som folkelig kalles virus på balansenerven, eller vestibularisnevritt, som gjør at jeg har svært varierende dager, fra å kaste opp åtte timer i strekk til dager der jeg er småkvalm og lettere svimmel, men på sett og vis kan fungere greit. Dere har sett meg lite på Facebook, da PC-skjermen ikke er min venn om dagen, skriver Navarsete.

Hun ønsker overfor VG ikke å kommentere saken. På Facebook skriver hun imidlertid at hun er ved godt mot og viser til at partifellen Terje Riis Johansen hadde samme diagnose for noen år siden.

Navarsete varsler at hun nå skal gå mye slik at kroppen reparerer skaden og finner igjen balansen.

– Det er eneste resept, og jeg har tenkt å være lydig pasient. Hvor lenge jeg har visst om sykdommen er helt uvisst, men det er i alle fall ufarlig og går over etter hvert, skriver Sp-lederen.

Sps sentralstyre har stilt sine plasser til disposisjon i forkant av det ekstraordinære landsmøtet 7. april. Navarsete varslet i forrige måned at hun skal gå av som partileder. Marit Arnstad ble nevnt som mulig etterfølger, men Arnstad har selv sagt dette er uaktuelt. Trygve Slagsvold Vedum regnes nå av mange som favoritt, men også Ola Borten Moe har betydelig støtte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.