RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Nedgangen fortsetter for Høyre

Sist oppdatert:
Høyre fortsetter nedgangen, mens Fremskrittspartiet igjen er på frammarsj, viser en ny meningsmåling lørdag.

Oslo (NTB): I målingen som er gjort for Klassekampen og Nationen, faller Høyre med 1,5 prosentpoeng til rekordlave 14,5 prosent, mens Frp går fram like mye og ender på 24 prosent.

På katastrofenivå
Høyre er dermed tilbake på omtrent samme nivå som ved katastrofevalget i 2005. Det betyr at partiet ikke kommer godt ut av debattene det har vært involvert i den siste tiden.

Les også: - Krangler oss til valgtap

Mens andre partier har vært engasjert i debatter om regjeringens krisepakke, blasfemiparagrafer og hijab i politiet, har Høyre vært fanget i diskusjoner om borgerlige regjeringsambisjoner og om Erna Solberg må vike for Per-Kristian Foss som partileder.

Ap tilbake
For de øvrige partiene er endringene på meningsmålingen små. Arbeiderpartiet går tilbake 0,8 prosentpoeng til 34 prosent, og SV faller 0,4 prosentpoeng til 7,1 prosent, mens Senterpartiet kan notere en liten framgang på 0,6 prosentpoeng til 5,7 prosent.

På borgerlige side går Venstre tilbake 0,5 prosentpoeng til 5,4 prosent, og KrF går fram 0,9 prosentpoeng til 6,4 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere