Nei til politisk tv-reklame

Foto: (Foto: Nettavisen/Berit Almendingen)

Du må fortsatt holde deg til nyhetene for å få med deg politikk på tv.

30.11.06 13:00

Reklamepausene på tv skal holdes fri for politisk reklame. Det bestemte Stortinget i dag.

NA24 - din næringslivsavis

- Nei til politisk reklame
Se for deg Sp-leder Åslaug Marie Haga med en grønn eng i bakgrunnen, som forteller om alle de fagre løftene de har oppfylt. Eller Fremskrittsparti-formann Siv Jensen som smilende forteller hvor store skatteletter de lover. Erna Solberg som utbasunerer at «Nei, det er ikke problemer innad i Høyre».

Det kunne blitt virkeligheten, hvis Fremskrittspartiet og Høyre hadde fått det som de vil. Men Stortinget vedtok i formiddag at forbudet mot politisk TV-reklame opprettholdes.

- Reklame for politiske holdninger dreier seg om overbevisninger, slik reklame kan være støtende for mange mennesker, sa SVs May Hansen under debatten.

- Fristende
- Ja, det er en fristende tanke å sende senterpartireklame ut i de tusen hjem via TV-skjermene, innrømmet representant Erling Sande (Sp), som så for seg muligheten til å snakke uavbrutt om fagre løfter til de tusen hjem.

- Javisst er det fristende, men hadde det tjent samfunnsdebatten, undret Sp-representanten.

- Reklameproduksjon og kjøp av sendetid er meget kostbart, sa Hansen og hevdet at det ville forsterke skjevheter mellom partiene som allerede finnes.

Stemte ned Høyre og Frp
Dermed ble det ikke, som ventet, flertall for Høyres og Frps forslag om å tillate TV-reklame. Høyresidens største parti, som allerede har forsøkt seg med å bryte forbudet, mener det er vanskelig å begrunne en forskjellsbehandling av ulike medier. Politisk reklame er tillatt på Internett, i radio og på papir, men forbud på TV.

- Frp mener det er en rekke forhold som taler for å oppheve dagens forbud, sa Frps Ulf Erik Knudsen under debatten og fikk støtte fra Høyres Olemic Thommesen i at det var en begrensing i ytringsfriheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.