RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei til senket barnehagestandard

Sist oppdatert:
KrF sier et klart nei til partifelle og barne- og familieminister Laila Dåvøys forslag om å fjerne kravet om pedagogisk utdannelse i barnehagene, og om å tillate flere barn per førskolelærer.

Laila Dåvøy har sendt ut forslag til ny barnehagelov, der det blant annet åpnes for å sløyfe kravet om at styreren i en barnehage må ha pedagogisk utdannelse. Dersom KrF får det som de vil, får ikke dette forslaget gjennomslag, skriver Aftenposten.

- KrFs primære holdning er at kravene til pedagogisk kompetanse hos styrer og annet personale i barnehagene må være som det er. Det er en forutsetning for å bevare kvaliteten i barnehagene, sier KrFs familiepolitiske talskvinne, Dagrun Eriksen, til Aftenposten. Hun legger til at hun heller ikke ser det som aktuelt å tillate færre voksne per barn.

Når Dåvøys parti nå klart anbefaler å beholde det de anser som «kvalitetsstandarder», ligger det an til dragkamp mellom Dåvøy og kommunalminister Erna Solberg. Solberg ønsker mindre statlig styring og mer lokal handlefrihet. Men nasjonale standarder som er viktig for kvaliteten behøver ikke slå bena under kommunenes selvstyre, mener Eriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere