RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter innsyn

Stortinget vil ikke ha innsyn i egne regnskap

Alle partiene på stortinget med unntak av Venstre, er enige i å holde deler av regnskapene sine skjult. 100 millioner skattekroner som de bevilger seg selv på Stortinget nektes offentlig innsyn ifølge VG.

- Det er patetisk å se at det er en sak som denne som bringer de andre partiene, fra SV til Frp, sammen. I tillegg har de en formalistisk begrunnelse, og frikobler seg fullstendig fra prinsippet om offentlighet, sier stortingsrepresentant Gunnar Kvassheim (V) til VG.

Torsdag skal Stortinget behandle utvidelse av offentlighetsloven, som handler om rett til innsyn i dokumenter i offentlig virksomhet. Det har igjennom mange år pågått en kamp med partiene Venstre og SV i spissen, for at folk skal få innsyn i hvordan offentlig penger skal brukes. Men når det gjelder egne regnskap er ikke SV like bombastiske.

- Vi gjør dette fordi det er opplysninger i regnskapet som angår enkeltpersoner, og spesielt de ansatte, sier parlamentarisk leder i SV Inge Ryan til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere