NHO jubler over Bondevik

Foto: Berit Almendingen

Statsminister Kjell Magne Bondevik gjør helomvending, og dropper planene om å belaste bedriftene med milliard-utgifter til sykefravær.

19.04.05 11:31

- Samarbeidsregjeringen vil ikke endre sykefraværsregelverket fra 1. juli, varslet statsminister Kjell Magne Bondevik på NHOs årskonferanse i dag

Nyheten vakte stor jubel blant norske næringslivstopper i salen.

På fjorårets NHO-konferanse uttrykte Bondevik sterk bekymring over økningen i sykefraværet. Nå gir han arbeidslivet æren for at sykefraværet går ned.

- Men jeg sa også at løsningen ikke var å gi opp, men å arbeide enda hardere for å nå målene. Nå ser vi endelig at det gode arbeidet i mange bedrifter gir resultater. Sykefraværet har gått ned 25 prosent på ett år! Fraværet er nå 15 prosent lavere enn da IA-avtalen ble inngått! roste statsministeren.

Felles ansvar
Belønningen er at regjengen dropper de varslede planene om å belaste næringslivet med mer av kostnadene for sykefraværet.

- Med det gledelige fallet, vil Samarbeidsregjeringen i Revidert nasjonalbudsjett foreslå at det likevel ikke gjennomføres endringer i sykepengeregelverket fra 1. juli! Men dette innebærer ikke at vi kan unne oss noen hvileskjær i arbeidet for å få sykefraværet ytterligere ned. Det er et felles ansvar for oss alle, sier Bondevik.

Utsatt
Regjeringens planla å endre sykepengeregelverket for å stimulere bedriftene til å redusere langtidsfraværet. I budsjettavtalen med Fremskrittspartiet ble partene enige om at denne endringen ikke skulle gjelde før 1. juli i år. Partene ble også enige om at den skulle vurderes på nytt i Revidert nasjonalbudsjett til våren dersom sykefraværet faller mer enn forutsatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.