RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordby overrasket

Foto: Scanpix/Morten Holm
Tidligere UDI-direktør Trygve Nordby sier han er overrasket over den skarpe kritikken fra Graver-utvalget.

Nordby sier til TV 2 Nettavisen han fikk rapporten til gjennomlesning før helgen, og at han også fulgte dagens pressekonferanse. Per mail skriver Nordby følgende:

- Som kjent ga jeg som tidligere direktør for UDI min tilslutning til en tolkning av humanitærparagrafen i utlendingsloven, som førte til at 182 kurdere, som alt hadde vært i Norge i seks år, fikk en tidsbegrenset arbeids- og oppholdstillatelse i ett år.

- Jeg er tilfreds med at kommisjonen bekrefter at den midlertidige forskriften om arbeidstillatelse som ble utstedt under daværende regjering ikke endret UDIs rett og plikt til å vurdere saker etter humanitærparagrafen.

- Jeg er overrasket over at kommisjonen tolker humanitærparagrafen annerledes enn Justisdepartementets lovavdeling og ser bort fra sentrale asyljuridiske fagmiljøer som Den Norske Advokatforeningens lovutvalg for asyl- og utlendingsrett og Norsk Organisasjon for Asylsøkere.

- Når det gjelder den kritikken som rettes direkte mot meg, innser jeg i ettertid, som jeg også tidligere har gitt uttrykk for, at UDI burde ha rapportert den praksis man la opp til i forbindelse med behandlingen av disse sakene og beklager at dette ikke ble gjort.

- Jeg har på det nåværende tidspunkt ingen andre kommentarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere