RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge gir 200 millioner

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Israel bomber Libanons økonomi sønder og sammen. Nå vil regjeringen gi 200 millioner kroner i støtte til libaneserne.

På jakt etter lederskapet i Hizbollah raserer Israel den libanesiske økonomien.

NA24 - din næringslivsavis

Etter år med borgerkrig, var det endelig en viss optimisme og økonomisk opptur i Libanon. Men på kun få uker har det blitt snudd på hodet av Israelske bomber og granater.

Turisme er viktig
Det libanesiske aksjemarkedet falt helt sammen da israelske bomber begynte å falle over Beirut og andre viktige byer i landet. I tillegg til at marineskip fra en av verdens største væpnede styrker stenger alle havner i landet.

Det rammer en økonomi som baserer seg mye på turisme. Rundt 15 prosent av landets inntekter kommer fra turismen, som steg med 50 prosent i første halvdel av 2006. Ifølge BBC har skadene fra de israelske angrepene allerede kostet Israel mer enn 500 millioner dollar.

Nå melder regjeringen at de vil gi 200 millioner kroner i bistand til Libanon og Palestina, som også har kommet under kraftig press fra Israel den siste tiden.

- Den humanitære situasjonen for befolkningen i Libanon er dramatisk og kan fort utvikle seg til en omfattende og langvarig krise. Det internasjonale samfunnet må stille opp, og det raskt, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Infrastruktur i grus
Det er økende mangel på vann, mat og medisiner, infrastrukturen legges bokstavelig talt i grus av de israelske bombene, og det blir en stadig vanskeligere sikkerhetssituasjon.

Flere hundre tusen mennesker er på flukt bort fra sine hjemsteder og har søkt tilflukt i andre deler av Libanon. Også disse har store behov for hjelp. Butikker er stengt og folk har vanskelig for å få tak i selv de nødvendigste ting.

Stoltenberg mener det er sivilbefolkningen som lider mest og han understreker at vi ikke bare står overfor en humanitær krise, men at Libanon gjennom år fremover kommer til å lide under virkningene av dagens ødeleggelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere