*Nettavisen* Nyheter.

Norsk bidrag til Middelhavet presenteres torsdag

Flere land yter eller har lovet støtte til redningsarbeidet i forbindelse med strømmen av båtflyktninger over Middelhavet. Her er det britiske soldater som hjelper flyktninger som er reddet. Foto: (Reuters / NTB Scanpix)

Torsdag presenterer statsminister Erna Solberg (H) det norske skipet som skal bli en del av innsatsen knyttet til flyktningstrømmen over Middelhavet.

Norge har lovet å stille med et sivilt skip innen 1. august, men allerede for flere uker siden ble det klart at det norske bidraget til operasjon Triton blir fremskyndet.

«Norge jobber for at skipet skal være på plass så raskt som mulig. Fartøyet vil i første omgang være tilgjengelig for operasjonen Triton i seks måneder», skrev Solberg i et brev ti EUs leder i april.

Etter det NRK erfarer vil skipet være klart til innsats allerede i juni. I tillegg til mannskapet på skipet, skal det være personell fra både Forsvaret og politiet om bord. Det er politiet som leder det norske oppdraget.

– Det som er spesielt med dette oppdraget er at det vil omfatte redning av migranter i havsnød og i mange tilfeller å hente opp døde fra sjøen, sier seksjonssjef John Ståle Stamnes i Politidirektoratet.

Også representanter for politiet og rederiet er til stede når det norske skipet presenteres i Bergen torsdag ettermiddag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.