I perioden mellom 3. og 9. september 2022 skal Sindre Finnes ha kjøpt 110.000 sertifikater, hvor han satset på børsnedgang på Oslo Børs, det skriver VG.

Sindre Finnes skal ha handlet et såkalt «Bear»-produkt, der man tjener penger når Oslo Børs går dårlig.

Med andre ord: Gikk det dårlig med de mest populære aksjene på Oslo Børs, ville Finnes tjene på det.

10. september varslet regjeringen strengere koronatiltak.

Bear-produktene som Finnes hadde handlet i dagene før, hadde en «giring» på ti-gangeren, skriver avisen.

– Faller kursen med en krone, så vil man tjene ti kroner. Stiger den med en krone, så vil man tape ti kroner. Grovt regnet vil det også tidoble risikoen, forklarer Espen Henriksen, som er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI.

Har ikke svart på spørsmålene

I regjeringens pressemelding 10. september kom de med en rekke forlag om mulige innstramminger – blant annet om antall personer som kunne være til stede på offentlige arrangementer og begrensede åpningstider på serveringssteder.

Finnes har ikke svart på spørsmålene VG hadde i forbindelse med saken. I stedet sendte han en uttalelse han har gitt til flere norske medier:

«Takk for henvendelsen. Som følge av oppmerksomheten denne saken har fått og det enorme medietrykket, er jeg rett og slett ikke i stand til å fungere som normalt nå. Det gjør at det kan ta tid før dere får svar på alle spørsmålene deres. Jeg håper på forståelse for at dette er en tøff tid for hele familien vår, og vil gjerne gjenta at jeg er utrolig lei meg for at jeg har satt Erna i denne situasjonen.»

VG har også vært i kontakt med pressekontakt for Erna Solberg, Cato Husabø Fossen, han henviser til Sindre Finnes.

Kjøpte 70.000 aksjer da kona ble statsminister

Det er imidlertid ikke første gang Finnes er i hardt vær for aksjehandler. De siste dagene har flere av Erna Solbergs ektemanns aksjehandler, fått stor oppmerksomhet.

Kort tid før regjeringen kunngjorde at de skulle åpne for sjødeponi for mineralnæringen, kjøpte Finnes 70.000 aksjer i gruveselskapet Nordic Mining.

Det ble kjent etter at Finnes fredag offentliggjorde en oversikt på mer enn 3640 aksjehandler han gjorde i løpet av de åtte årene Solberg var statsminister.

Finnes handlet aksjer i selskapet ti dager etter at Solberg ble valgt til statsminister, og igjen bare få dager før regjeringsplattformen ble lagt frem. Der fremkom blant annet nyheten om sjødeponi.

Ifølge Nordnet, kostet én aksje i Nordic Mining 1882 kroner 1. oktober 2013. Etter regjeringsplattformen ble lagt frem, var prisen for én aksje 3672 kroner.

Kjøpte aksjer før Hydro-sammenslåing

I 2020 feiret regjeringen nyheten om at Hydro hadde inngått et stort og viktig samarbeid med offentlig eide Lyse AS.

Solberg, som den gang var statsminister, beskrev sammenslåingen som et resultat av en industripolitikk som virker.

I dagene før sammenslåingen, skal Finnes ha kjøpt 4500 aksjer i Hydro, en aksje som etter sammenslåingen gikk markant opp i verdi.

Det er ikke kjent hvor mange aksjer Finnes eide i Hydro på dette tidspunktet, men få dager etter at nyheten kom, solgte Finnes til sammen 14 500 aksjer i selskapet.

E24, som avslørte nyheten, skriver at de ikke har grunn til å slå fast at Finnes visste om sammenslåingen på forhånd.