I NRKs Dagsnytt 18 torsdag kveld, karakteriserte han det som intet mindre enn en ulykke at Facebook-siden er tilbake.

– Jeg kan sitere Nils Nilsen, som står bak «Sørlandsnyhetene», på det han sa da den ble lagt ned. Han sa at «de hadde skapt et monster» som mange mente var ute av kontroll. Han rakte da frem en hånd og beklaget den urimeligheten han hadde utsatt folk for, sa Stavrum, sjefredaktør i Nettavisen og i Amedias nye avissatsing i Kristiansand, KRS.

– De drev med en blanding av personsjikane, løgner, halvsannheter og noen sannheter, fortsatte han, og anklaget Nils Nilsen for å ha gjennomført et politisk kupp i Kristiansand og ta nesten hele byen som gisler.

– De har brukt en metodikk som er belastende for de som blir utsatt. De blir omtalt som «udugelige», som «skurker», som «deltakere i en korrupsjonsmenighet». Det er veldig harde beskyldninger som ikke kan dokumenteres, tordnet Stavrum.

Her er et utdrag av den opphetede ordvekslingen i NRK-studioet:

Her kan du se hele debatten i Dagsnytt 18.

Ristet på hodet

Nils Nilsen, selv bystyrerepresentant og nå ordførerkandidat for Sørlandspartiet, ristet på hodet over anklagene i NRK-studioet.

– Det er tatt kraftig ut av kontekst. Det er riktig at jeg sa vi hadde skapt et monster, men konteksten i det er at det tok fullstendig av. Monsteret besto like mye av de som prøvde å stemple oss som løgnere og konspirasjonsteoretikere, kontret han.

Nilsen ble valgt inn i Kristiansand bystyre for Demokratene i 2019. Han brøt med partiet i 2022 og meldte seg inn i Industri- og næringspartiete. Bare en måned senere var han ute etter at partiet selv sier han ble fratatt sitt medlemsskap. Nilsen selv presiserer i en e-post til Nettavisen at han ikke ble fratatt medlemsskapet (denne artikkelen er oppdatert tirsdag 26. mai, dagen etter publisering).

Tipset mediene

Nilsen hevdet også at det Sørlandsnyhetene har skrevet, har vist seg å stemme og at Stavrum selv, med flere andre store mediehus, har publisert saker de har tipset ham om.

– Jeg har drevet med økonomisk journalistikk i 40 år og snakket med kriminelle og bedragere. Vi tar gjerne mot tips, men før vi publiserer dem, sjekker vi dem. Og så lar vi de som anklages for noe, få lov til å svare. Det er det som er så ekkelt med den siden din, at om du fortsetter i samme spor som før du la den ned, du driver ikke med journalistikk. Du er veldig brutal i omtalen din av vanlige folk som mener du noe annet enn deg, svarte Stavrum.

Igjen reagerte Nilsen hardt på beskyldningene.

– Du tillegger meg motiver jeg ikke har. Det kan absolutt være meg bør unnskylde om folk føler seg støtt, men dette står ikke i forhold til den hetsen jeg selv blir utsatt for. Jeg er en motstemme i et demokrati. Hvis ikke vi kan fordele virkemidlene til å påvirke hverandre jevnt, så får vi ikke demokrati, slo han tilbake med.

Ber om sletting

«Sørlandsnyhetene» splitter Kristiansand og setter sinnene i kok før kommunevalgkampen til høsten. Høyres ordførerkandidat Mathias Bernander er urolig. Han håper «Sørlandsnyhetene» slettes fra Facebook.

– Her har vi en nettside på Facebook som har spredd udokumenterbare påstander om politikere og offentlig ansatte, uten at det har vært mulig å imøtekomme det. Da har de bare blitt blokkert og slettet, sier han til NRK.

– Vi har slitt mange ganger oss partiene med å få folk til å stille på lister, fordi den forrige valgkampen var så stygg, nettopp på grunn av denne facebooksida.