RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Norsk Tipping ser deg

Sist oppdatert:
Venstres nestleder Trine Skei Grande mener Norsk Tippings elektroniske spillekort i praksis er overvåking.

Venstre er skeptisk til spillregistrering og spillovervåking og raser mot det elektroniske spillkortet kulturminister Trond Giske (Ap) roser opp i skyene. Det statsråden mener er et middel for å tøyle folks pengespillelyst, frykter Venstre blir et storebror ser deg-tiltak.

- Dette er enda et eksempel på elektronisk registrering og overvåking av borgerne, sier Venstres nestleder Trine Skei Grande ifølge en pressemelding fra partiet.

Staten setter grensen
Spillkortet skal gjøre det mulig for Norsk Tipping å registrere alle som spiller på automater og pengespill. Giske sier det gjør det mulig å holde faren for spilleavhengighet i sjakk fordi man kan sette en øvre grense på kortet og dermed begrense hvor mye den enkelte kan spille for.

Se innslag på TV 2 Sumo: Norsk Tipping vil overvåke spillere

Men samtidig gjør kortet det mulig å følge din spillaktivitet fra sekund til sekund på alle terminaler du kommer i kontakt med.

- Send til personvernkommisjon
Venstres Skei Grande vil be Stortingets personvernkommisjon se nærmere på spillkortforslaget og ber Giske bremse.

- Utviklingen skjer i rekordfart og det er vanskelig å få en helhetlig oversikt over all den registrering og overvåking som finner sted. Hver for seg kan alle tiltak for økt sikkerhet, økt effektivitet og enklere saksbehandling ha fornuftige begrunnelser. Problemet er at så få ser helheten, sier Trine Skei Grande.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere