RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker mer forsvarsgranskning

Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Lederne for Norges Offiserforbund og Befalets fellesorganisasjon ønsker en uavhengig granskning av milliardsprekken i Forsvaret.

Carl I. Hagen (FrP) og Kjell Engebretsen (Ap) er åpen for en slik granskning.

- Alle som har et ansvar må hele tiden vurdere om man kan fylle sitt ansvar. Saken er så komplisert at det vil være helt nødvendig, ikke minst for å unngå feil på feil, å vurdere en granskning slik at vi kan unngå slike feil i framtiden, sa lederen for Befalets Hovedorganisasjon, Didrik Coucheron, i den åpne høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i dag.

Både Carl I. Hagen (FrP) og Kjell Engebretsen (Ap) er åpen for at det kan bli aktuelt å sette i gang en uavhengig granskning av hva som har skjedd i Forsvaret i forbindelse med overforbruket på 940 millioner kroner, som kom så overraskende i januar i år.

- Det kan hende at Stortinget gjør noe så uvanlig som å be Riksrevisjonen om å foreta en uavhengig granskning, sa Engebretsen, som er saksordfører for høringen i komiteen.

- Jeg ser fram til framleggelsen av granskningen som generalmajor Lars J. Sølvberg skal legge fram 24. februar, sier Hagen.

Han vil ikke ta stilling til ennå om han vil be om en granskning. Dermed kan det se ut til at opposisjonen ikke på noen måte har tenkt å slippe fokuset på Devold og milliardsprekken, selv om partiene ikke vil stille mistillitsforslag mot henne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere