RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker soning i utlandet

Sist oppdatert:
Justisminister Knut Storberget (Ap) ønsker at kriminelle uten norsk statsborgerskap skal kunne sone i sitt eget hjemland.

- Vi ønsker å gjøre soningen mer effektiv. Blant annet ved å åpne for soning i det landet som en kriminell kommer fra, sa justisministeren i Stortingets spørretime onsdag.

Det var Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen som tok opp saken. Bakgrunnen var at Utlendingsdirektoratet (UDI) mener at det er for enkelt å bli norsk statsborger for personer som er etterlyst for kriminalitet i hjemlandet sitt.

Ønsker tettere samarbeid
Dette er Storberget også bekymret for. Derfor ønsker han også flere bilaterale avtaler med andre land som vil gjøre det lettere å skaffe informasjon om de som vil bli norske statsborgere.

- Vi kommer ikke utenom et tettere samarbeid med andre land. Her vil de kunne bli aktuelt med lovendringer, sa han.

- Har møtt virkeligheten
Ellingsen er svært glad for svaret fra justisministeren.

- Siden Storberget stemte mot dette fire ganger sist periode, er dette en svært gledelig snuoperasjon, sier han.

Frps justispolititiske talsmann mener at Storberget møtte virkeligheten etter at han ble justisminister.

- Etter at han inntok ministerposten, har han antakelig innsett at svært mange utenlandske statsborgere oppholder alt for mange soningsplasser i norske fengsler. Å sende kriminelle utlendinger til hjemlandet for å sone er det mest effektive virkemidlet for å få bukt med soningskøen, sier Frps justispolitiske talsmann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere