RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny høring om Forsvarets salg til Afrika

Sist oppdatert:
Statsrådene Ine Eriksen Søreide og Børge Brende kalles inn til en ny høring om Forsvarets salg av materiell til Afrika.

Det opplyser saksordfører Helge Thorheim (Frp) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til Dagbladet.

– Vi lå på grensen mellom å kalle inn til ny høring eller gjøre oss ferdige med saken. Men etter Dagbladets nye avsløringer i saken er konklusjonen at det blir en ny runde med høring, sier saksordføreren.

Konkret dreier de nye avsløringene seg om salget av kystvaktskipet Titran, som havnet hos et paramilitært sikkerhetsselskap i Nigeria.

Komiteen har innkalt til et saksforberedende møte 17. september, og deretter vil det kalles inn til en ny høring. I tillegg til de to statsrådene kommer flere personer i forsvarsledelsen og Forsvarets logistikkorganisasjon til å måtte møte.

Tidligere forsvarsminister Grete Faremo (Ap) vil trolig også bli innkalt. Hun meldte forfall til forrige høring 30. april.

Ifølge Dagbladet er kontrollkomiteen «lite fornøyd» med uklarheter som har oppstått rundt besøk på marinebasen Haakonsvern i Bergen i forbindelse med båtsalget. Blant annet gjestet representanter for nigerianske regjeringen og flåtesjefen til den nigerianske krigsherren Tompolo basen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere