*Nettavisen* Nyheter.

Ny krise for Valla

Ap-topp Rolf Terje Klungland vil vrake Gerd-Liv Valla også fra Aps sentralstyre.

30.01.07 17:22

- Jeg ønsker tette bånd mellom Ap og LO, men vi kan ikke basere oss på å ha folk i vår organisasjon som ikke avfinner seg med reglene i arbeidslivet, sier stortingsrepresentant Klungland til Nettavisen.

Mandag vedtok sentralstyret enstemmig at LO-lederen ikke bør sitte i partiets valgkomité. Vervet går i år til Ap-veteranen Sigbjørn Johnsen.

Les også: Vraket Valla ikke skuffet

- Brøt spilleregler
Nå møter LO-lederen en ny diskusjon, nemlig om hvorvidt hun bør sitte i Aps sentralkomité eller ikke. Klungland vil at Valla også bør vrakes fra sentralstyret fordi hun etter hans mening har gått over streken som arbeidsgiver i Yssen-saken.

- Arbeidsgiveren er den sterke part. Hun hadde ingenting med å offentliggjøre informasjon som en arbeidsgiver ikke skal offentliggjøre. LOs grunnlag er å være arbeidstakernes organisasjon, sier Klungland.

- Vil du spille inn dette formelt til den nyvalgte valgkomiteen?

- Nei, men jeg er sikker på at valgkomiteen har fått med seg diskusjonen som har vært. Når Valla tydeligvis sitter på sin høye hest og nesten ikke kan innrømme en tabbe, da mener jeg at hun ikke bør være i vår organisasjon.

Støtter Valla
En annen Ap-topp, som frontet kampen for å få Valla vraket fra valgkomiteen, støtter derimot nå Valla.

- Slik saken står nå, synes jeg Valla bør sitte i sentralkomiteen. Det er viktig å opprettholde et godt og tett forhold mellom Ap og LO, sier stortingsrepresentant Per Rune Henriksen til Nettavisen.

Aps sentralstyre velges annet hvert år. Den nye valgkomiteen velges på Aps landsstyremøte 8.-9. februar i år, og leverer sin innstilling før landsmøtet i april.

Les også: Han skal granske Valla

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.