Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny måling: Arbeiderpartiet i Oslo faller 10 prosentpoeng

FALLER PÅ MÅLING: Raymond Johansen og Arbeiderpartiet i Oslo faller 10 prosentpoeng på VGs ferske måling.
FALLER PÅ MÅLING: Raymond Johansen og Arbeiderpartiet i Oslo faller 10 prosentpoeng på VGs ferske måling. Foto: Ole Berg-rusten (NTB scanpix)
Raymond Johansen kommer dårlig ut i VGs ferske Oslo-måling.

Hadde det vært kommunevalg i dag, ville det blitt blått flertall i Oslo, samtidig som Arbeiderpartiet ville gjort sitt verste valg i nyere tid. Det melder VG etter å ha gjennomført en fersk måling for hovedstaden.

Arbeiderpartiet får 22,3 prosent oppslutning på VGs måling, noe som betyr at de har mistet hver tredje velger siden kommunevalget i 2015. Samtidig får SV 8,4 prosent, Rødt 8,7 prosent, Senterpartiet 1,2 prosent og MDG 7,1 prosent.

LES OGSÅ: Ap lekker som en sil til ytre venstre

Rundt halvparten av de tidligere Ap-velgerne oppgir at de nå ville valgt å stemme på et annet parti, og flertallet har valgt borgerlig side. Den andre halvparten er på gjerdet, og oppgir at de ikke vet om de ville stemt på Ap igjen.

Høyre blir helt klart største parti med 33,1 prosent. Fremskrittspartiet får 8,5 prosent, Venstre 7,8 prosent og KrF 1,9 prosent.

- Det er bare halvannen uke siden vi hadde en måling som viste fortsatt rødgrønt flertall i Oslo. Her svinger det og ingenting er avgjort. Det er over ett år til kommunevalget, og den tiden skal Arbeiderpartiet bruke godt til å få fram byrådets gode resultater og ambisjoner for Oslo, skriver partileder Jonas Gahr Støre i en tekstmelding til VG.

LES OGSÅ: Arbeiderpartiet lekker mindre til de andre

Aps byrådsleder, Raymond Johansen, ønsker ikke å kommentere målingen. Ap-leder i Oslo, Frode Jacobsen, innrømmer at de ikke er fornøyd med målingens resultat, men at de er veldig motiverte for å kjempe for å få tilbake velgerne sine.

Også på landsbasis sliter Arbeiderpartiet med at velgerne forlater partiet. Fire av ti Ap-velgere har forlatt partiet siden valget. Omtrent halvparten er på gjerdet, men nesten ti prosent av Aps gamle velgere har nå gått til SV eller Rødt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!