RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny måling: Syv av ti tror ikke på «billig-OL»

Byrådsleder Stian Berger Røsland, varaordfører Libe Rieber-Mohn og kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke på en pressekonferanse om Oslo-OL tidligere i høst.
Byrådsleder Stian Berger Røsland, varaordfører Libe Rieber-Mohn og kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke på en pressekonferanse om Oslo-OL tidligere i høst. Foto: Foto: Camilla Svendsen

InFact har på vegne av Buzzit gjennomført en måling tirsdag. Den viser at løftet om kutt på ni milliarder ikke overbeviser nordmenn.

Dette står i kontrast til målingen fra Ipsos Dagbladet bragte tirsdag, under tittelen "Folket sier ja til billig-OL". Der fremgikk det at 53 prosent støttet et billig-OL.

Målingen fra InFact viser helt andre tall.

Rundt 60 prosent sier i dag nei til OL i Oslo. Av disse vil ca 12 prosent skifte mening dersom det blir ett billig-OL. I følge målingen er rundt 31 prosent i dag tilhengere av OL. Om 12 prosent skifter mening, er det fortsatt under 40 prosent av befolkningen som er OL-tilhengere.

- Dersom billig-OL vedtas, er det 70 prosent som ikke tror på at det til slutt betyr 9 milliarder spart, skriver Buzzit.

- Vi klarer ikke å finne de positive skiftene som Ipsos kommer fram til, og det er litt rart. Vi har i lengre tid månedlig foretatt nasjonale OSLO 2022-målinger, og de viser at det stadig går jevnt og trutt dårligere for OL-tilhengerne, sier fagsjef i Infact Knut Weberg til Buzzit.

Han sier de aldri har sett en måling med flertall for OL.

Les flere saker i Nordlys her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere