RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny ordning kan fjerne ferjestrekninger

Nestleder og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner taler til Høyres landsmøte på Gardermoen lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Nestleder og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner taler til Høyres landsmøte på Gardermoen lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Regjeringen vil om kort tid legge fram en ordning som sikrer at fylkeskommunene kan bruke ferjepenger til å investere i broer og tunneler.

– Om få uker presenterer vi en ny ordning for ferjeavløsning for fylkesveier. Dermed kan fylkeskommunene bruke de pengene de i dag bruker på ferjer, til å investere i broer og tunneler, sa kommunalminister Jan Tore Sanner da han lørdag talte til Høyres landsmøte.

Han varslet også en ny modell for kommunal selskapsskatt fra 2017, som skal belønne kommuner som skaper vekst lokalt. Sanner gikk også i rette med kritikerne av regjeringens beslutning om å tillate dumping av gruveavfall i Førdefjorden.

Les også:Høyre åpner for å fjerne aldersgrensen i arbeidslivet

– Dette prosjektet vil skape 300 langsiktige arbeidsplasser i Sunnfjordsregionen, og en årlig verdiskaping på over 500 millioner kroner, sa Sanner.

Han mener grunnen er lagt for et nytt norsk industrieventyr.

– En del av dem som kritiserer vår distriktspolitikk er imot vekst i havbruk. De er imot oljeaktiviteten i nord, og de er imot mineralindustri. Men distriktspolitikk må handle om noe mer enn overføringer, framholdt han. (©NTB)

Les også:Høyre-landsmøtet krever mer til kommunene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere