RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rekordmåling for Frp

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet gjør et kjempehopp på over 5 prosent i ny måling.

Partiet får en oppslutning på 31 prosent i en ny måling InFact har gjort for VG. Partiet får dermed 2.5 ganger så stor oppslutning som Høyres 13 prosent, og puster Arbeiderpartiet i nakken i kampen om å være Norges største parti.

Høyre-leder Erna Solberg sier til avisen at hun ikke er i tvil om at Frp nå tjener på debatten om Muhammed-karikaturene.

Frps påtroppende leder Siv Jensen avviser imidlertid at partiets framgang skyldes kritikken mot regjeringens opptreden i saken.

- Mange vil nok spekulere i at det er årsaken til at vi går fram, men jeg tror det skyldes vår langsiktige arbeid. Vi er gjenkjennelige for velgerne, vi står for stø kurs, sier hun til avisen.

Høyre får en oppslutning på bare 13,3 prosent, en tilbakegang på nær tre prosent. Arbeiderpartiet, SV, Kristelig folkeparti og Venstre går noe tilbake, mens Senterpartiet kan notere seg en framgang på en prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere