*Nettavisen* Nyheter.

Ny SV-nestleder sier nei til Ap-samarbeid

SVs påtroppende nestleder Oddny Miljeteig (60) sier nei til et framtidig Ap-samarbeid. Foto: Tor Erik H. Mathiesen (SCANPIX)

SVs påtroppende nestleder Oddny Miljeteig (60) sier hun får rykninger bare regjeringssamarbeid med Ap nevnes.

13.03.15 08:13

- For et parti som ligger med sperregrensen som første utfordring, er det et luksusproblem å diskutere regjeringsdeltakelse. Det er ikke der vi kan ha øynene festet i det hele tatt, sier Miljeteig til Bergens Tidende.

Hun er dermed ikke helt på linje med sin tidligere protesjé i bystyret i Bergen, og nåværende leder i SV, Audun Lysbakken. Tidligere denne uken lanserte han sin nye bok, «Frihet sammen», der han slår fast:

«SV kommer til å søke makt i 2017. Målet vårt er å få en hånd på rattet. Vi er ikke fornøyd med å stemme for gode forslag som aldri får flertall. Vi vil forandre Norge. Det kan bety å gå i regjering, men det kan også bety forpliktende samarbeid i Stortinget».

Miljeteig selv utelukker heller ikke andre typer samarbeid, men regjeringsdeltakelse virker utelukket om hun får bestemme. Sårene etter åtte år med rødgrønt samarbeid har fremdeles ikke lukket seg.

- Jeg tror verken vi i SV eller de politiske kommentatorene så hvor alvorlig situasjonen faktisk var etter valget. Vi klarte oss over sperregrensen ved hjelp av en kraftanstrengelse innenfra. Mange stemte nok på oss fordi de ønsket oss i norsk politikk. Vi stanget og stanget mot sperregrensen. Og det var regjeringsprosjektet som definerte oss som parti, sier hun, og konkluderer:

– Enten gjorde vi ikke en god nok jobb, eller så var det ikke mulig å gjøre en bedre jobb. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.