RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny UDI-rapport legges fram

Fredag legger Graver-utvalget fram sin andre rapport om UDI.

Granskningskommisjonens andre rapport omhandler ansvarsforholdene og forankring ved utforming av praksis i UDI.

Kommisjonens leder, Hans Petter Graver, vil overrekke rapporten til arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen fredag formiddag.

- Annen del av granskingen er knyttet til en mer generell gjennomgang av ansvarsforholdene og forankring ved utforming av praksis i UDI. I den grad granskingen gir grunnlag for det, skal det legges fram forslag til endringer i styringsdialog, regelverk eller retningslinjer som sikrer at UDIs praksis følger gjeldende lov, forskrift og instruks, heter det i en pressemelding fra utvalget.

I den første rapporten slo Graver-utvalget fast at UDI brøt utlendingsloven da de ga opphold til 182 irakere i fjor, og mente direktør Manuela Ramin-Osmundsen visste om dette. Selv bestrider hun dette, men gikk likevel av som UDI-sjef.

Det ble også rettet knallhard kritikk mot flere navngitte personer, særlig tidligere UDI-sjef Trygve Nordby og avdelingsdirektør Paula Tolonen i asylavdelingen i UDI.

Rapport nummer to vil bli lagt fram fredag klokken 10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere