Gå til sidens hovedinnhold

Nye tiltak mot kreft

Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen møtte pressen på Sundvolden hotell.

(Nettavisen/NTB): Lørdag klokken 13.30 holdt Erna Solberg og Siv Jensen pressekonferanse etter å ha sittet i regjeringsforhandlinger i fem dager.

Før pressekonferansen ble det kjent at både Høyre og Fremskrittspartiet har innkalt til interne partimøter på mandag, ifølge NRK og NTB.

Erna Solberg bekrefter dette på pressekonferanse.

- Vi begynner å se konturene av en enighet, men vi er ikke ferdige, understreker Solberg på pressekonferansen.

Varsler kamp mot kreft
Solberg og Jensen varsler kamp mot kreft, og sier den nye regjeringen skal innføre to tiltak som skal styrke kreftbehandlingen i Norge.

Det skal blant annen etableres tverrfaglige diagnosesentre i helseregionene.

- Det er 25.000 som årlig rammes av det. 10.000 mennesker dør av denne sykdommen, og vi vet at vi kan bli bedre på å avdekke og behandle kreft. Vi vet at altfor mange venter på å få stilt diagnose. Ventetiden skaper usikkerhet, og i verste fall gjør det det mindre sannsynlig at behandlingen blir en suksess, sier Solberg.

- Oppstart av diagnostisering innen 48 timer etter at det oppstår mistanke om kreft, er ett av tiltakene vi vil innføre, sier Jensen.

Partiene har foreløpig ikke noen prislapp på tiltakene.

- Vi har ikke noen detaljert prislapp på dette, men mener det er en stor gevinst for samfunnet at kreft blir oppdaget tidligere, sier Solberg.

Å gi en 48-timersgaranti vil også koste, men Siv Jensen mener at det å få gjennomført et slikt tiltak i stor grad handler om en omorganisering av det norske helsevesenet.

- Slik det er i dag, skorter det ikke på kompetanse, det står på koordineringen, sier hun.

- Gjenstår noen saker
Selv om det begynner å nærme seg avslutningen på regjeringsforhandlingene, så er de ennå ikke enige om en regjeringserklæring. Solberg vil imidlertid ikke avsløre nøyaktig hva som gjenstår.

- Det gjenstår noen saker vi skal sjekke ut, og noen saker som er viktig for helheten, sier Solberg.

Partiene tar en pause resten av helga, og vil fortsette forhandlingene neste uke. Når de blir ferdige, er foreløpig usikkert, og Solberg kan ikke si når de er klare for å møte pressen i neste omgang.

- Det kan bli mandag, men det kan også bli onsdag eller torsdag, sier den påtroppende statsministeren.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken